Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Teren de peste 2.000 de mp trecut din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Local Dej

1 46

deputat cornel itu

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” -S.A. în domeniul public al municipiului Dej şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Dej.

Anunțul a fost făcut azi de către deputatul Cornel Itu, pe pagina acestuia de Facebook:

”Sunt bucuros să anunţ că municipiul Dej a câştigat astăzi un teren pentru folosul public, în urma adoptării de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege pe care l-am susţinut pe parcursul tuturor etapelor legislative. Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate”CFR ” -S.A.în domeniul public al municipiului Dej şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Dej, judeţul Cluj, iar suprafaţa câştigată de dejeni este de 2.505 mp.

Acest proiect a avut un parcurs lung, fiind adoptat de ambele camere ale Parlamentului încă din primăvara anului trecut, însă Traian Băsescu (încă preşedinte al României la acea dată) a solicitat reexaminarea, refuzând promulgarea. Proiectul a fost reexaminat de Senat şi apoi a ajuns din nou la Camera Deputaţilor, unde am susţinut importanţa lui în mai multe rânduri, în şedinţele de plen.

Totodată, am urmărit îndeaproape parcursul acestui proiect în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, precum şi în Comisia pentru transporturi şi infrastructură, unde a primit raport de adoptare, cu un singur amendament, in textul proiectului fiind adaugat faptul că terenul în cauză se atribuie municipalităţii dejene pentru investiţii de utilitate publică.

Odată adoptat de camera decizională, respectiv Camera Deputaţilor, proiectul urmează să ajungă la actualul preşedinte al României, pentru promulgare.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. anonim spune

    Ar fi interesant de văzut în proprietatea cui vor ajunge cei 2.505 mp. castigați de către dejeni.
    Iar pentru împrospătarea memoriei colective, restaurantul „Dacia” a fost tot in proprietatea dejenilor..dar asta e altă poveste.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More