Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Terenuri și o gospodărie inundate pe râul Rebra din cauza unui zăpor de gheață

0 173

Autoritățile din Bistrița-Năsăud intervin luni dimineața pentru gestionarea unei situații provocate de un zăpor de gheață format pe râul Rebra, care a provocat inundarea unor terenuri agricole și a unei gospodării.

Zăporul format pe cursul râului Rebra a fost monitorizat în acest sfârșit de săptămână de către specialiștii ISU BN, SGA BN si Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rebra.

În această dimineață, echipajul pirotehnic din cadrul ISU Bistrița va interveni cu material exploziv pentru crearea unor canale de scurgere a apei.

”În urma precipitațiilor din ultimele ore, au fost inundate terenurile agricole și o gospodărie din apropierea cursului râului Rebra. Intervenția este în dinamică”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Acesta a venit și cu alte precizări:

”Formațiunile de gheață se întind pe o distanță de cca 1 km, însă nu sunt compacte. În prima fază, se intervine cu un utilaj greu pentru crearea unor canale de scurgere a apei, iar dacă situația o va impune, se va acționa pirotehnic cu materiale explozive în mod controlat”, mai spun reprezentanții ISU.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More