Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Teroare într-un studio de televiziune, după ce un bărbat a pătruns înarmat – VIDEO

0 53

nos televizion dutch

Un bărbat cu o armă de foc a pătruns, joi seară, în sediul Televiziunii publice olandeze (NOS), cerând să intre în emisie, fiind imobilizat în scurt timp de agenţi de securitate şi arestat ulterior, relatează presa olandeză. Tânărul spunea că reprezintă „un colectiv de hackeri” şi avea, de fapt, un pistol de jucărie, relatează AFP.

Un tânăr care avea asupra sa un pistol de jucărie a provocat joi seara întreruperea programelor televiziunii publice olandeze în deschiderea jurnalului de la ora opt, cerând să apară pe post din motive încă neelucidate, dar a fost imobilizat de către poliţişti, relatează AFP.

Purtând un costum negru, cămaşă albă, cravată închisă la culoare şi ochelari, tânărul avea în mână ceea ce părea să fie un pistol cu amortizor, potrivit unei înregistrări video de aproximativ cinci minute postată online pe site-ul televiziunii publice olandeze NOS.

El a spus că reprezintă un „colectiv de hackeri”.

Potrivit NOS, tânărul a ameninţat cu arma un paznic şi a cerut să fie adus în platoul jurnalului de la ora locală 20.00. Până la urmă el a fost condus pe alt platou, unde a fost înregistrată scena.

http://youtu.be/uwUa-PJSeOc

Deoarece clădirea televiziunii a fost evacuată, jurnalul, care era pe punctul să înceapă, nu a mai început, iar autorul luării de ostatici nu a pătruns cu forţa pe platou. „Un moment, vă rugăm”, a fost mesajul difuzat pe ecran.

„Suspectul avea o armă falsă, imposibil de deosebit de o armă adevărată”, a anunţat poliţia olandeză pe contul oficial de Twitter, subliniind că suspectul, tânărul în vârstă de 19 ani, nu are antecedente.

O anchetă a fost deschisă, iar domiciliul suspectului, la Pijnacker (vest), a fost percheziţionat încă de joi seara, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiei de presă ANP, la momentul pătrunderii în sediu, tânărul a predat o scrisoare redacţiei, în care afirma că „mai sunt încă cinci plus 98 de hackeri care sunt pregătiţi să lanseze un atac cibernetic”.

El a dat totodată asigurări că opt „explozivi puternici”, care conţin materiale radioactive, au fost plasaţi în întreaga ţară. Vor exploda, a dat el asigurări, dacă nu va fi lăsat să intervină pe post.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More