Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Teroriștii cibernetici au pus la pământ Facebook-ul. Califatul virtual a revendicat atacul

0 927

facebook hacked

Milioane de utilizatori de Facebook, dar și ai altor rețele sociale, au fost afectați în această dimineață de imposibilitatea de a-și accesa conturile.

Din câte se pare, cei responsabili de căderea rețelelor sociale ar avea legături cu unele grupări teroriste.

De altfel, atacul din această dimineață asupra Facebook și Instagram a fost revendicat de Lizard Squad, o grupare de hackeri care s-a mai autointitulat şi Califatul Virtual, descrisă în presa internaţională ca având legături cu terorismul jihadist şi gruparea Statul Islamic. Lizard Squad e o familie de hackeri care s-a afiliat ISIS şi care a atac în trecut Sony, Microsoft şi alte site-uri mari.

În afara celor două mari reţele de socializare, au mai fost doborâte simultan şi alte câteva site-uri si servicii: Tinder, MySpace, AIM şi Hipchat. Între timp problemele create au fost remediate, toate site-urile afectate fiind readuse în parametri optimi de funcţionare.

Pe de altă parte, Facebook menţionează că nu a fost vorba de un atac, ci de o problemă a sistemelor de configurare.

Totuși, se pare că a fost vorba de un atac DDoS masiv, ceea ce înseamnă că hackerii s-au folosit de puterea de procesare a calculatoarelor pentru a trimite cantităţi enorme de date către serverele site-urilor şi să le dea jos.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More