Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Teroriștii cibernetici au pus la pământ Facebook-ul. Califatul virtual a revendicat atacul

0 23

facebook hacked

Milioane de utilizatori de Facebook, dar și ai altor rețele sociale, au fost afectați în această dimineață de imposibilitatea de a-și accesa conturile.

Din câte se pare, cei responsabili de căderea rețelelor sociale ar avea legături cu unele grupări teroriste.

De altfel, atacul din această dimineață asupra Facebook și Instagram a fost revendicat de Lizard Squad, o grupare de hackeri care s-a mai autointitulat şi Califatul Virtual, descrisă în presa internaţională ca având legături cu terorismul jihadist şi gruparea Statul Islamic. Lizard Squad e o familie de hackeri care s-a afiliat ISIS şi care a atac în trecut Sony, Microsoft şi alte site-uri mari.

În afara celor două mari reţele de socializare, au mai fost doborâte simultan şi alte câteva site-uri si servicii: Tinder, MySpace, AIM şi Hipchat. Între timp problemele create au fost remediate, toate site-urile afectate fiind readuse în parametri optimi de funcţionare.

Pe de altă parte, Facebook menţionează că nu a fost vorba de un atac, ci de o problemă a sistemelor de configurare.

Totuși, se pare că a fost vorba de un atac DDoS masiv, ceea ce înseamnă că hackerii s-au folosit de puterea de procesare a calculatoarelor pentru a trimite cantităţi enorme de date către serverele site-urilor şi să le dea jos.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.