Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Testare gratuită a memoriei pentru dejeni cu ocazia Zilei Internaționale Alzheimer

0 94

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, prin intermediul Centrului Locuințe Protejate Cîțcău și în colaborare cu Primăria municipiului Dej, organizează în data de 21 septembrie 2017, sub egida “Ziua Internaţională Alzheimer- Amintește-ți de mine”, o campanie gratuită de testare a memoriei. Scopul acțiunii este oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Dejenii îşi vor putea testa gratuit memoria la Centrul de Servicii Sociale Dej, strada Regina Maria, nr. 26 (parterul Policlinicii). Astfel, în intervalul orar 10.00– 14.00 vor avea loc sesiuni de testare efectivă precum și grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârstă peste 50 de ani şi psihologi din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj.

Data de 21 septembrie – Ziua Mondială Alzheimer, ne reaminteşte, în fiecare an, prin intermediul instituţiilor cu atribuţii în domeniu precum și prin asociaţiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă.

Demenţa de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive cu deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaşte obiectele, dificultăţi în planificare şi organizare la persoana afectată.

Este important ca populaţia să conştientizeze ce este demenţa de tip Alzheimer, să cunoască simptomatologia şi să înţeleagă că demenţa în boala Alzheimer este diferită de procesul normal de îmbătrânire, să poată face diferenţa între cele două şi să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More