Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Teste negative pentru personalul medical al Spitalului Municipal Dej

0 3.651

Personalul medical al Spitalului Municipal Dej care a intrat în contact cu persoane confirmate cu noul coronavirus poate răsufla ușurat.

Personalul medical din cadrul Compartimentului de Boli Infecțioase al Spitalului Municipal Dej, medic, asistente, infirmiere și personalul de curățenie, dar și alți angajați ai spitalului care ar fi intrat în contact săptămâna trecută cu pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost chemați duminică seara de urgență la spital pentru a le fi prelevate probe.

Autoritățile s-au mișcat repede cu efectuarea testelor, iar rezultatele acestora au venit în mai puțin de 24 de ore, acestea fiind NEGATIVE la testul pentru COVID-19.

Conform prefectului Mircea Abrudean, toate cele 16 testări făcute noaptea trecută au rezultate negative.

Astfel, secția de Infecțioase a Spitalului Municipal Dej va fi redeschisă odată finalizate operațiunile de dezinfecție.

Cu toate că rezultatele testelor sunt negative, aceștia vor fi nevoiți să stea în izolare pentru următoarele 14 zile, deoarece simptome ale infectării pot să apară și în perioada următoare, având în vedere durata de incubație a noului coronavirus.

O altă veste bună pentru locuitorii din zona Dej este și faptul că starea de sănătate a tuturor pacienților confirmați pozitiv la testul pentru noul coronavirus este una bună. Chiar și cei care au fost internați la terapie intensivă s-au ameliorat și au fost mutați în saloane pe secție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More