Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tibi Ușeriu a trecut prin Dej. Aleargă 215 kilometri în scop umanitar – FOTO/VIDEO

0 234

someseanul-tibi useriu a trecut prin dej

Tiberiu Ușeriu a pornit sâmbătă dimineața la ora 9 din Pasul Tihuța, din Campusul Tășuleasa Social cu destinația Cluj Arena. A alergat aproape fără încetare, trecând prin Bistrița și Beclean, iar sâmbătă seara a ajuns și la Dej, unde s-a oprit preț de câteva minute.

Cursa incredibilă realizată de Tibi Ușeriu are un scop nobil. Prin aceasta, maratonistul bistrițean încearcă să strângă fonduri pentru o fundație care asigură tratamentul necesar unor copii dependenți de dializă.

”Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta condusă cu însufleţire de Emanuel Ungureanu este un proiect unic în România, care încearcă să ofere acestor 52 de copii şi tineri membri speranţă şi sprijin concret. Taberele de recreare organizate de asociaţie sunt ca o oază pentru ei. Efortul material este uriaş. Situaţia multor bolnavi e dramatică.

Pentru această cauză mi-am propus eu să alerg Maratonul Internaţional AROBS Cluj. Şi toţi cei 173 de kilometri care mă despart de el. Voi porni din Pasul Tihuţa, din Campusul Tăşuleasa Social şi voi alerga pe o şosea naţională intens circulată ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteo”, scria Tibi Ușeriu pe Facebook înainte de a lua startul în cursa nebună spre Cluj-Napoca.

Programat să ajungă la Dej sâmbătă seara în jurul orei 23, Tibi a ajuns în orașul de pe malul Someșului cu aproape o oră mai devreme. Aici a fost întâmpinat de un grup de aproximativ 20 de persoane, majoritatea membri ai Organizației Naționale Cercetașii României Filiala Dej.

Parcursul din Campusul Tășuleasa Social și până la Dej i s-a părut destul de ușor maratonistului bistrițean.

”A fost destul de OK. Acum să vedem ce aduce noaptea. Că noaptea e destul de rece și mușchii încep să se răcească. Nu mă așteptam să vin așa de bine și nu știu ce să fac cu timpul. Trebuie să ajung numai la 9 (la Cluj Arena n.r.). Habar n-am ce să fac”, a spus Tibi Ușeriu, care este așteptat dimineață pe stadionul din Cluj-Napoca, unde, se pare, s-ar putea să ajungă mai devreme decât era programat.

Maratonistul a mai spus că traseul a fost unul bun, că nu a întâmpinat probleme de dimineață de când a plecat din Pasul Tihuța, făcând doar câteva scurte opriri pentru a-și schimba echipamentul sau pentru alte nevoi. În rest a alergat continuu, iar pe parcursul nopții va continua alergarea spre Cluj, profitând și de faptul că traficul este mult diminuat față de timpul zilei.

CITIȚI ȘI: Maratonistul Tiberiu Ușeriu a făcut un mic popas la Gherla. Acesta aleargă 215 km în scop umanitar – FOTO/VIDEO

Tibi Ușeriu a fost însoțit pe tot parcursul său de Flaviu Olinca, Cristi Maxim și Ștefan Antohi, care au parcurs traseul pe biciclete, dar și de alți voluntari de la Tășuleasa Social, care au alergat alături de maratonist pe mici porțiuni din traseu, pentru a-l sprijini moral în demersul său.

După o cursă de 215 kilometri de la Pasul Tihuța la Cluj Arena, Tibi Ușeriu va lua startul duminică la Maratonul Internaţional AROBS Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More