Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

TIFF îşi va deschide ediţia aniversară din acest an cu proiecţii simultane în 20 de localităţi

0 80

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) îşi va deschide ediţia a XX-a, pe 23 iulie, cu proiecţii simultane în 20 de localităţi ale ţării, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de organizatori.

„La aniversarea a 20 de ediţii de TIFF, emoţiile Galei de deschidere vor fi resimţite, în acest an, în 20 de localităţi din ţară, simultan. Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21,00, comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecţie specială în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Borşa, Braşov, Criţ (judeţul Braşov), Floreşti (judeţul Cluj), Iaşi, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (comuna Corneşti), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureş şi Topliţa. Sub umbrela #împreunăprinfilm, evenimentul va marca deschiderea oficială a celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, organizată în perioada 23 iulie – 1 august, la Cluj-Napoca”, precizează comunicatul organizatorilor.

Potrivit sursei citate, filmul de deschidere va putea să fie vizionat în mai multe localităţi din Transilvania, dar şi la Iaşi.

„Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul de deschidere va putea fi urmărit, în paralel, în 19 localităţi din zona Ardealului, dar şi la Iaşi. Începând cu ora 21,00, cinefilii din Alba Iulia sunt invitaţi să-l vadă la Cinema Inspire, în timp ce arădenii îl vor putea urmări la Cinema Arta by Cityplex. În paralel, filmul va fi proiectat la Cinema Dacia din Bistriţa, Cinema Borşa, pe Terasa Mall-ului AFI din Braşov, în Biserica Fortificată din Criţ, judeţul Braşov, în Parcul Poligon din Floreşti, la Amfiteatrul Palas din Iaşi, Cinema Bela Lugosi din Lugoj, Cinema Csiki Mozi din Miercurea Ciuc, şi la Green Cinema Drive-In din Morău, comuna Corneşti, judeţul Cluj”, se mai arată în comunicat.

TIFF este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, iar ediţia a XX-a va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More