Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țiganii din Dej internați la Cluj, au devastat spitalul. Au intervenit și jandarmii

7 46.126

Două plutoane de intervenție de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au fost trimise luni la Clinica de Boli Infecțioase Cluj, unde 60 de romi din Dej, infectați cu noul coronavirus au produs un dezastru.

Domnule, au rupt gratiile. Au stricat mobilierul. Au ieșit pe holurile secției unde sunt internați și nu au mai vrut să intre. Un haos de nedescris. Au venit jandarmii echipați ca de război. Aveau și echipamente medicale dar și echipamentele lor de luptă. Au instaurat liniște dar nu se mai poate cu ei”, a spus un medic clujean, citat de Evenimentul Zilei.

Intervenția a fost făcută la solicitarea prefectului de Cluj, Mircea Abrudean.

„Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită iar persoanele care au produs dezordinea vor di trase la răspundere penală”, a spus prefectul.

Până în prezent, începând de joia trecută, peste 70 de persoane de etnie romă din Dej, au ajuns la spitalele din Cluj-Napoca, după ce au fost depistați pozitiv la testele COVID-19. Restul țiganilor rămași acasă, care așteaptă rezultatele testelor sau au avut teste negative, sunt în permanență păziți de polițiști și jandarmi pentru a nu părăsi domiciliile.

ACTUALIZARE

Prefectul județului Cluj spune că au fost câțiva pacienți dintre cei aduși de la Dej care au avut niște solicitări care nu pot fi onorate din cauza protocoalelor medicale (gen vor să fumeze, vor să stea mai mulți de 2 într-un salon).

„Au avut niște discuții mai tensionate cu personalul medical, motiv pentru care am trimis jandarmii în interiorul spitalului, echipați corespunzător (exista echipaj permanent la fiecare spital), pentru a se asigura că nu degenerează într-un conflict și pentru a se asigura în continuare desfășurarea actului medical în condiții de eficiență maximă.

S-a luat legătura și prin intermediul consilierului pe probleme de rromi din cadrul Instituției Prefectului cu pacienții care au generat situația și lucrurile s-au lămurit. În prezent situația e sub control.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Adrian spune

  Trebuiau bătuți bine să nu iasă din spital numai în ghips

  1. ioi tulai spune

   Corect Adrian. Unde sunt iubitorii de tigani, astia ce apar la tv si in presa, ong-urile ce-i descriu ca pe niste victime ?

 2. Gabriel Truta spune

  Trebuiau bătuți la pielea goală

 3. Tell spune

  Trebuiau calcati in picioare , linsati , javrele astea imputite de tigani ! Pe timpul aparthaidului in Afgrica de Sud, ii angajaun in Politie pe toti cei care fusesera angajati in Leginea straina franceza si-in faceau imediat ofiteri sau subofiteri cu salarii bune sa-i tina in mina pe negrii , care la fel ca tiganii nostri , stricau totul peste tot. Ereau teribili acei politisti, 2-3 dintre ei erau in stare sa faca ordine si in grupuri de zeci de negri agresivi, dar evidenrtca erau dotati cu arme de foc performante , pe care nu ezitau nicodata sa le foloseasca .

 4. Marian spune

  Eeete na și voi acum, că trebuie bătuți !
  Ăștia trebuiesc împușcați.

 5. elena spune

  Nu ne putem mira de comportamentul lor. Au fost intotdeauna marginalizati, stigamtizati ca animale non sociabile.Chiar daca si intre ei sunt persoane brave, noi toti ne-am distantat de ei. E greu sa-i integrezi acum , doar cu cuvinte de EGALITATE , cand noi stim bine ca nu este asa.Problema este grava si are radacini profunde.Mult de discutat, iar forta, bataia, nu are nici un rasunet in constiinta lor, din contra, este neproductiva. Si apoi nu este UMAN !!!

 6. Anda spune

  Draga doamna jurnalista, Irina, etnia lor dupa noua denumire li se spune RROMI, cu doi de R, nu ,,romi”, ca nu sunt locuitori ai orasului Roma ( Italia) si nici nu e moral sa provocati confuzie intre rromi si romani. Vedeti in De pe google, daca la scoala de psudojurnalism pe care e de presupus ca ati studiat nu s-a specificat acest lucru. Ne-am saturat sa vedem jurnalisti tendentiosi/care nu stiu sa scrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More