Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări ascunse într-un autoturism și în bagajele personale descoperite la frontieră

0 41

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat 880 pachete de țigări, în valoare de peste 4.200 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 23 octombrie 2015, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii a fost identificat în trafic, pe D.J. 185, pe comunicația Petrova — Bistra, un autoturism marca Dacia Logan.

Drept urmare, oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului, constatându-se faptul că mașina era condusă de Ioan R., de 53 ani.

La controlul efectuat de către polițiștii de frontieră, sub scaunele autoturismului și în locașuri special amenajate au fost descoperite mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care persoana în cauză și autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 3.600 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Ioan R., domiciliat pe raza județului Maramureș, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More