Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ţigări ascunse sub nisip, transportate cu un atelaj hipo

0 265

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul unor acţiuni pentru combaterea contrabandei, 21.000 pachete ţigări, în valoare totală de 188.300 lei, 3.500 dintre acestea fiind ascunse sub nisip, într-un atelaj hipo.

În data de 21 iulie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, pe timpul acţiunii, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii de frontieră Tisa, jud. Maramureş, un bărbat care se deplasa cu un atelaj hipo, de la frontieră spre interiorul ţarii, pe un drum de pământ.

Echipajul poliţiei de frontieră a oprit şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii celor 6 colete descoperite în căruţă a rezultat cantitatea de 3.500 pachete ţigari, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 31.300 lei.

În cauză, s-a întocmit lucrare penala sub aspectul savârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 21 iulie a.c., în jurul orei 6.20, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul aceluiași sector, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit o cărare de urme care ducea de la râul Tisa până la un imobil de pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș.

Ajunși la fața locului, polițiștii de frontieră au observat în curtea imobilului, care aparține Mariei B., de 23 de ani, colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Persoana în cauză a predat coletele lucrătorilor noștri și a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 103.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, un alt echipaj format din doi polițişti de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației a observat, într-o zonă împădurită mai multe persoane care transportau către interiorul tarii colete voluminoase.

Lucrătorii vamali au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceștia nu s-au supus, au tras, conform prevederilor legale, patru focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Cu această ocazie, au fost descoperite 12 colete care conțineau cantitatea de 6.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În toate cazurile se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More