Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră înainte să ajungă pe piața neagră

0 81

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 18.532 pachete cu țigări în valoare de 201.300 lei. Doi bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru contrabandă, iar pentru reținerea unuia dintre ei a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, un autoturism marca Opel înmatriculat în Olanda, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina, însă conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Vadul Izei.

Imediat, s-a trecut la urmărirea mașinii, fiind folosite semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp conducătorul auto a pierdut controlul volanului, maşina ieșind de pe partea carosabilă după ce a lovit un cap de pod. Bărbatul a abandonat autoturismul și a fugit spre o zonă împădurită din apropiere. Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce și deoarece persoana în cauză nu s-a supus a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii, conducătorul auto a fost reținut și identificat ca fiind Vasile A., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.949 pachete de țigăriîn valoare de 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 11 octombrie 2017, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 18.30, pe raza localității Vișeu de Jos, jud. Maramureș, lucrătorii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot 406, condus de către numitul Dumitru G., în vârstă de 29 ani, domiciliat pe raza județului Arad.

Existând suspiciuni că cel în cauză transportă ţigări provenite din activități de contrabandă, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra mașinii, ocazie cu care au descoperit patru colete ce conțineau țigări.

Drept urmare, bărbatul şi mașina au fost duşi la sediul STPF Maramureș în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor patru colete a rezultat cantitatea de 2.083 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 24.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Peugeot 407 a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare, iar șoferul mașinii este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

În data de 11.10.2017, în jurul orei 21.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Sergii S., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, într-un spațiu special amenajat prin dublarea spațiului destinat roții de rezervă, cantitatea de 1.500 de pachete de țigări, marca Marlboro, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 2.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Autoturismul, în valoare de 23.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More