Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

0 174

tigari contrabanda ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit și confiscat 2.500 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 18.600 lei, țigări ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 15 august, în jurul orei 20.30, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet au observat în curtea unui imobil, aflat la 200 de metri de linia de frontieră, din localitatea Bocicoiu Mare. Jud. Maramures, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră l-au întrebat pe proprietarul casei de proveniența coletelor, iar acesta a declarat că nu are cunoștință despre modul în care au ajuns în curtea sa.

Imediat, proprietarul a predat de bună voie lucrătorilor nostri cele 4 baxuri care, în urma verificării acestora, s-a stabilit că sunt țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 18.000 lei.

Ieri, 16 august 2014, în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Șiret, jud Suceava, pe sensul de intrare în țară, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, Irina M. de 49 de ani din București, conducând cu autoturism marca BMW 252.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în pneurile rotilor autoturismului 500 pachete cu țigări, marca ‘Viceroy’ de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 610 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More