Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Țigări de contrabandă descoperite într-un garaj, în Maramureș

0 206

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 31.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar o femeie din Maramureș este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, ieri, 2 mai, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, în zona de frontieră, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș, cinci colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, abandonate.

În continuare s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar la aproximativ 200 de metri distanță de coletele descoperite, în curtea unui imobil de pe raza localității Rona de Sus, într-o anexă tip garaj, au fost observate mai multe colete, ambalate identic cu cele abandonate.

La imobilul respectiv a fost identificată proprietara, Mariana P, în vârstă de 32 de ani, care a predat de bunăvoie coletele descoperite în garajul ei.

Atât coletele descoperite abandonate, cât și cele din garajul femeii, au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.998 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 58.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, şase focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite zece baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, marca Marble, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More