Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări de contrabandă și autoturisme confiscate la frontiera de nord

0 777

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 22.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Ieri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, încărcând într-un autoturism care staționa colete voluminoase.

Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin.

La faţa locului au fost descoperite 15 colete voluminoase care conțineau ţigări de proveniență ucraineană.

Țigările și autoturismul marca Land Rover au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 11.750 pachete, în valoare de 138.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.000 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot în data de 25 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 7.00 polițiștii de frontieră au descoperit într-un autoturism marca Volkswagen, oprit pentru control pe raza municipiului Satu Mare, condus de Vasile F, de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare, 440 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.200 lei.

La scurt timp, în jurul orei 8.00, pe o stradă din localitatea Satu Mare, lucrătorii vamali au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, în care se aflau L.I., în vârstă de 46 ani și P.I., de 45 ani, ambii domiciliați pe raza județului Satu Mare.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, opt saci care conțineau țigări, fapt pentru care bărbații, împreună cu autoturismul, au fost conduși la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 5.960 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 70.000 lei.

În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Opel și autoturismul marca Volkswagen au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând a fi luate toate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More