Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări de contrabandă și autoturisme confiscate la frontiera de nord

0 31

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în cadrul unor activități pe linia combaterii contrabandei cu țigări, aproximativ 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 90.000 lei.

Ieri, 23 ianuarie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației — I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliției de frontieră a oprit în trafic, pe DN 18, un autoturism, marca Volkswagen T4, înmatriculat în Maramureș, condus de cetățeanul român Vasile B., de 56 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Pe timpul controlului, lucrătorii vamali au descoperit în ușa dreapta și peretele lateral stânga ale autoturismului, mai multe pachete cu țigări, de diferite mărci.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării unui control amănunțit asupra vehiculului, a fost descoperită, în ușa dreapta și peretele lateral stânga ale autoturismului, cantitatea de 957 pachete țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 8.600 lei.

În continuarea cercetărilor, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 33.000 lei, folosit pentru transportul tutunului a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, pe timpul desfășurării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit abandonate, în apropierea frontierei de stat, 9.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Țigările în valoare de peste 81.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Autoturism Toyota căutat în Spania, depistat la P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret au indisponibilizat un autoturism marca Toyota, în valoare de 10.500 lei, care figurează ca fiind căutat de către autoritățile din Spania.

În data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret — I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pentru a ieși din țară, Ion S., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, care conducea un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Spania.

Cu ocazia formalităților specifice, polițiștii de frontieră au constatat că în bazele de date autoturismul figura ca fiind căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Spania din luna decembrie 2014.

Față de cele constatate, persoana în cauză a declarat că nu știa că autoturismul este căutat de către autoritățile spaniole.

Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 10.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More