Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Țigări în valoare de 80.000 de lei confiscate la frontiera de nord

0 144

tigari de contrabanda

În cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au reținut, în apropierea frontierei de stat, un cetățean ucrainean implicat în contrabandă și au confiscat aproximativ 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 80.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Miercuri, 18 februarie, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au observat pe direcția localității Valea Vișeului mai multe persoane care transportau în spate, către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a efectuat somațiile legale prin voce și, deoarece persoanele cauză nu s-au supus, polițiștii de frontiera au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată persoanele urmărite nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean, traversând frontiera prin apa râului Tisa.

În cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La cercetarea zonei au fost descoperite 16 colete voluminoase care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.890 pachete cu țigări, mărcile Jin Ling și Marble, în valoare de peste 70.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabanda și trecere ilegală a frontierei de stat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More