Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Timișoara a primit titlul de- Capitală Europeană a Culturii 2021

0 32

Numele orașului din România recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 a fost anunțat vineri la Biblioteca Națională a României dintre cele patru candidate: Cluj-Napoca, Baia Mare, Timișoara și București.

Juriul internațional delegat de UE pentru a decide ce oraș din România va fi învestit cu prestigiosul titlu a ajuns joi în Capitală, iar vineri după-amiaza a anunțat municipiul Timișoara drept câștigător al titulaturii de Capitală Europeană Europeană 2021.

Echipa care a lucrat pentru București a numit candidatura „Orașul in-vizibil”, clujenii au ales sloganul „Servus 2021”, Baia Mare a propus programul „Cultura Ospitalității”, iar Timișoara — „Luminează orașul prin tine”.

”Capitală europeană a culturii” este o iniţiativă a Uniunii Europene care urmăreşte să pună în evidenţă bogăţia şi diversitatea Europei, precum şi aspectele culturale comune ale ţărilor sale cu scopul de a contribui la apropierea popoarelor europene şi de a îmbunătăţi cunoaşterea reciprocă.

Organizatorii promit desfășurarea a peste 1.000 de evenimente, iar pentru implementarea proiectului va fi alocat un buget de 35 de milioane de euro, din diverse surse.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More