Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri arestați preventiv pentru furt calificat

0 53

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Poliția municipiului Cluj-Napoca au depistat doi tineri care sunt bănuiți că ar fi sustras bunuri din mai multe autoturisme parcate pe raza municipiului, față de aceștia fiind dispusă măsura arestării preventive.

La 23 august,poliţişti din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 7 Poliție, au depistat doi tineri de 25, respectiv 17 ani, din Cluj-Napoca, care sunt bănuiți că ar fi sustras bunuri din șapte autoturisme parcate pe raza municipiului.
Cu ocazia cercetărilor a rezultat că aceștia, în perioada iulie-august 2016, ar fi spart geamul de la portiera autoturismelor, iar din interior ar fi sustras acte și sume de bani.
În urma probatoriului administrat a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, iar față de cei doi tineri a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore.

Față de aceștia instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, polițiștii judiciari recomandă posesorilor de autoturisme:
• să asigurare autoturismul prin încuierea uşilor și, dacă este montată, armarea alarmei;
• să nu lase în autoturism obiecte de valoare care devin tentante pentru persoanele certate cu legea: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc.;
• să parcheze autoturismele numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More