Tineri bănuiți de comiterea unor infracțiuni, identificați de polițiști
În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă înregistrată inițial cu autor necunoscut, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat ieri un tânăr, de 18 ani, din Rodna, bănuit de comiterea faptei.
Tânărul este cercetat pentru faptul că, la data de 19 decembrie 2017, ar fi sustras suma de 250 lei dintr-o locuință de pe raza localității Maieru.
Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
De asemenea, la aceeași dată, 11 ianuarie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat doi tineri, de 22 ani, respectiv 23 ani, ambii din Leșui, bănuiți de comiterea faptei.
Cei doi sunt cercetați pentru faptul că, în noaptea de 10/11 ianuarie a.c. ar fi spart geamurile și farurile unui autoturism, parcat în apropierea unui imobil de pe raza localității Leșu, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1500 lei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.
Hoții sunt inventivi, fii preventiv! Astfel polițiștii de la prevenire vă recomandă:
Uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute.
Multe furturi din locuinţă se comit profitând de uşa de acces neasigurată cu sistemul de închidere. Când vă aflaţi în locuinţă, asiguraţi uşa cu sistemul de siguranţă deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol bunurile pe care le găsesc la îndemână.
Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă și să supravegheze perimetrul locuinţei.
Întrebaţi persoanele necunoscute care se află în imobilul în care locuiţi, pe cine caută. Este o metodă extrem de eficace de descurajare a hoţilor din locuinţe.
Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor.
Restricţionaţi accesul în imobil cu un sistem interfon. Atenție, acesta devine inutil dacă se permite accesul tuturor persoanelor fără a fi verificată identitatea acestora.
Dacă aţi pierdut cheia de la locuinţă, înlocuiţi imediat dispozitivul de închidere. Acest lucru este recomandat şi în cazul mutării într-o nouă locuinţă.
Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie.
Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.
Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzaţi-le! Dacă totuși doriți să achiziționași ceva în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.
Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.