Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri dejeni vor salvarea Pădurii Bungăr. Festivalul Forest Gathering, lecție despre ecologizare și mediu

0 764

Tinerii dejeni pune bazele unei mișcări civice prin festivalul Forest Gathering, festival ajuns la cea de a treia ediție.

Festivalul Forest Gathering, un eveniment creat de tinerii dejeni ajunge la a treia ediție, la data de 8 iunie, 2019. Un festival care a pornit de la o simplă plimbare a unui grup de tineri prin Pădurea Bungăr, zonă bine cunoscută dejenilor, s-a transformat într-o oportunitate de a atrage atenția asupra problemelor de mediu și asupra importanței activităților civice de ecologizare.

Ideea acestora a pornit de la priveliștea dezolantă pe care au descoperit-o acum trei ani când au luat la pas cea mai cunoscută zonă verde a Dejului. A fost momentul decisiv în care tinerii au declarat război mizeriei.

Prima inițiativă a fost cea de a crea un eveniment în care tinerii dejeni și nu numai să se strângă la un loc sub o atmosferă aproape cercetășească, un foc de tabară, swing-uri și balansoare, o idee la care, spun reprezentanții festivalului, „am tot pus cărămidă cu cărămidă”. Ideea li s-a implementat astfel în anul 2017 când evenimentul a primit și aprobare din partea autorităților.

Anul 2018 a venit cu noi provocări pentru tinerii de la Forest Gathering. „Anul trecut, spre rușinea noastră, nu prea am dus la final mișcarea pentru că ne-a stat ploaia în cale”, spun aceștia. Însă marea surpriză vine acum, în 8 iunie, 2019. Forest Gathering prinde aripi și au fost promise ateliere în aer liber, loc special de relaxare, conferințe pe teme ecologice și o scenă pentru muzică. „Anul acesta, venim cu ateliere, cu un loc de relaxare decorat super super artsy și fain. O să avem o scenă de muzică, o conferință ținută de Mădă Hruban, despre reciclare” au adăugat reprezentanții festivalului.

Aceștia au insistat clar că anul acesta scopul lor este de a curăța Pădurea Bungăr și de a-i face pe oameni să conștientizeze importanța unui mediu natural sănătos pentru dezvoltarea socială și nu numai a unei comunități.

Nu în ultimul rând tinerii din spatele Forest Gathering au planuri mari și pentru la anul. Și-au propus 3 conferințe pe teme ecologice, dar și o sponsorizare cu ajutorul căreia să comande și să amplaseze în Pădurea Bungăr coșuri de gunoi și spații special amenajate pentru deșeuri. Totodată scopul lor este de a forma un cerc de oameni necesar pentru a proteja natura locală și să pună bazele unei mișcări civice angrenată în viața comunității dejene.

Pentru mai multe detalii despre Forest Gathering puteți accesa aici pagina lor de Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More