Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri din Dej, prinși în vâltoarea atentatelor teroriste din Paris

0 49

Mai mulți tineri din Dej, aflați în capitala Franței pe timpul atentatelor teroriste din Paris, au asistat îngroziți la derularea celui mai grav atac terorist de pe teritoriul Franței, soldat cu 140 de morți și sute de răniți.

Întreaga lume a fost devastată de atacurile teroriste petrecute vineri seara la Paris, printre cei prinși în vâltoarea evenimentelor fiind și câțiva dejeni.

Șerban Budăcean, un tânăr artist din Dej, care locuiește și lucrează acum la Paris, a urmărit toată noaptea cu sufletul la gură ce se întâmplă la doar câțiva pași de casa lui. Pe parcursul întregii nopți am stat de vorbă cu Șerban pe Facebook, acesta oferindu-ne periodic actualizări cu ceea ce se întâmplă în capitala Franței.

CITIȚI aici desfășurarea evenimentelor sângeroase de la Paris

Am postat, în regim de breaking news, pe Someșeanul.ro, toată derularea evenimentelor de la Paris și cu ajutorul lui Șerban, care, din fericire, era în casă la momentul celor șapte atacuri teroriste care au avut loc seara trecută. După cum ne mărturisea, Șerban plănuia să iasă în oraș cu niște prieteni, fiind vineri seara, însă  a mai zăbovit puțin în casă. A fost suficient cât să audă de exploziile ce au avut loc în centrul orașului și evenimentele îngrozitoare care s-au derulat imediat, chiar în zona unde Șerban intenționa să iasă cu prietenii în oraș.

Panica ce s-a instalat pe străzile Parisului l-a determinat pe tânărul din Dej să stea la adăpost în casă, urmărind în același timp tot ceea ce se întâmplă în cartierul lui și în celelalte zone afectate de atacurile teroriste.

Șerban ne-a rugat, mult după miezul nopții, să-i anunțăm fratele și mama că este în afara oricărui pericol, el neputând să sune în țară, având în vedere că toate liniile telefonice au cedat. Iar noi i-am asigurat rudele că este în regulă și că nu a pățit nimic.

De altfel, la doar câteva ore de la momentul atacurilor armate și a exploziilor din centrul Parisului, Facebook a lansat serviciul „Safety Check for Paris Terror Attacks” prin care utilizatorii rețelei de socializare pot anunţa că sunt bine după atentatele din Paris.

Prin acest serviciu au anunțat că sunt în afara oricărui pericol și că sunt în siguranță și alți dejeni, printre care Doina Kiss, Julia Cociș, Cornel Avarvarei, sau Diana Giurgean, fosta sportivă campioană a clubului de karate Budokan Ryu Dej.

Siguranța este doar o iluzie. Nu este în regulă să fii în Paris la acest moment”, a scris Diana Giurgean pe Facebook, dejeanca fiind la Paris alături de câțiva prieteni din Dej și Cluj.

Stați liniștiți, unde locuiesc eu e liniște. Moartea fuge de mine… nu după mine”, a postat încrezător și Cornel Avarvarei.

Julia Cociș a postat și ea pe Facebook chiar la miezul nopții un material video cu desfășurarea evenimentelor de la Paris și a anunțat ulterior că atât ea, cât și soțul ei, Ciprian Cociș, sunt în siguranță, astfel încât rudele lor din țară să nu-și facă griji.

Până la momentul redactării acestui articol alți câțiva dejeni, care se află la muncă în capitala Franței, nu au anunțat prin rețelele de socializare care este starea lor.

Atentatele teroriste de vineri seara de la Paris sunt cele mai sângeroase din istoria Franței. Cel puțin 140 de persoane și-au pierdut viața în cele șapte atacuri armate și exploziile care au avut loc, iar alte 200 de persoane sunt rănite, între aceste 80 de persoane fiind în stare critică. Printre cei răniți grav în urma atacurilor teroriste se află și un jurnalist român.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More