Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri din Dej și Gherla, prinși beți la volan. 21 de permise reținute în total la Cluj

0 44

Poliţiştii rutieri au fost la datorie în ultimele zile, pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţul Cluj, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, în perioada 19-21 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. La acţiuni au participat peste 100 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 32 abateri privind viteza de deplasare, 27 privind traversarea neregulamentară, 19 privind neacordare prioritate pietoni, 1 privind consumul de alcool, precum şi peste 100 alte abateri.

Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 21 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Astfel, în 21 februarie, în jurul orei 03:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un tânăr de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul pe str. Avram Iancu din Dej, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au realizat testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Codul penal.

În 19 februarie a.c., în jurul orei 23:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, au depistat un tânăr de 25 ani, din municipiul Gherla, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Stejarului din mun. Gherla, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au realizat testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Codul penal.

Alte nereguli descoperite de polițiști

În 19 februarie a.c., în jurul orei 19:30, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, Post Poliţie Comunal Beliş care acţionau în filtrul rutier instituit pe DN1 R, în afara localităţii Poiana Horea, au depistat un bărbat de 26 ani din comuna Vadu Moţilor, judeţul Alba, în timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de aproximativ 21,86 m.c. cherestea răşinoase pentru care nu a putut prezenta documentele legale. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos, în valoare de aproximativ 11.000 lei, care a fost predat în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Beliş.

În 20 februarie a.c., în jurul orei 00:20, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda, au depistat un tânăr de 23 ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea autoturismul pe str. Lotus, din localitate, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a carui drept de a conduce i-a fost suspendat”, faptă prevăzută de Codul penal.

În 20 februarie a.c., în jurul orei 11,00 poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 29 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe strada Fabricii din localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au realizat testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Codul penal.

În 20 februarie a.c., în jurul orei 14:30 , poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic, pe str. Făgetului din Cluj-Napoca, un bărbat de 47 ani, din localitatea Ciurila, judeţul Cluj, în timp ce transporta cu autoutilitara aproximativ 2 m.c. material lemnos de foc, respectiv salcie şi plop, pentru care nu a putut prezenta documentele legale.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos, în valoare de aproximativ 300 lei, care a fost predat în custodia organelor silvice din cadrul Cantonului Silvic Dezmir.

În 21 februarie a.c., în jurul orei 01:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 28 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe str. Teodor Mihaly din municipiul Cluj-Napoca, având autorizaţia de ciculaţie provizorie expirată.

Conducătorul auto a fost somat să oprească pe b-dul 21 Decembrie 1989, însă nu a respectat semnalul de oprire astfel că s-a procedat la urmărirea acestuia pe str. Piteşti, Calea Dorobanţilor, ulterior fiind oprit pe str. Teodor Mihaly. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută de Codul penal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Reamintim conducătorilor auto faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More