Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri din Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla, pelerini în Rio de Janeiro

0 32

statuieIisusRiodeJaneiro

Peste două milioane de tineri din întreaga lume se află în aceste zile în oraşul Rio de Janeiro din sud-estul Braziliei, pentru a participa, reuniţi în jurul Suveranului Pontif, Papa Francisc, la Întâlnirea Mondială a Tineretului.

Şi din Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla sunt prezenţi la acest eveniment 15 tineri, însoțiți de PS Florentin Crihălemanu, Episcop de Cluj-Gherla, Pr. Radu Tălpălariu, consilier eparhial cu pastorația tineretului și Pr. Călin Bot – rector al Seminarului Eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”.

„Ajunsă la cea de a 28-a ediţie, Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) celebrată în acest an la Rio are ca temă un citat din Evanghelia după Matei: „Mergeţi și faceţi ucenici toate naţiunile” (cf. Mt 28,19). În octombrie 2012, Papa Benedict al XVI-lea, acum emerit, le-a transmis tinerilor un mesaj cu ocazia acestei Zile Mondiale, în care îi îndeamnă să le transmită semenilor lor din întreaga lume entuziasmul credinţei şi să vestească Evanghelia fără teamă şi însufleţiţi de iubire, după exemplul marilor misionari ai Bisericii Catolice” – se arată într-un comunicat al Conferinţei Episcopilor din România.

România este reprezentată la Rio de o delegație provenind din 8 dieceze şi eparhii, formată din 6 preoţi, 2 episcopi – PS Florentin, Episcop de Cluj-Gherla şi PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea – şi aproximativ 40 de tineri entuziaști. Este prezent şi un grup de tineri din Republica Moldova, împreună cu PS Anton Coşa, Episcop romano-catolic de Chişinău.

Tinerii români sunt pregătiţi să trăiască, la Rio, o sărbătoare a credinţei şi a entuziasmului, participând din plin la programul pregătit pentru ei: Liturghia de deschidere, Ceremonia solemnă de primire a papei Francisc, Calea sfintei cruci, Seara de priveghere şi înnoptarea sub cerul liber, Liturghia de încheiere. Episcopii vor susţine cateheze în peste 300 de locuri, în 20 de limbi, cu grupuri mai mari sau mai mici de tineri.

Un Festival al Tineretului se va desfăşura în diferite zone ale oraşului Rio de Janeiro, în perioada 22-26 iulie, în timpul după-amiezelor şi va cuprinde expoziţii, concerte, recitaluri, filme, muzică, dans, teatru, momente de rugăciune şi adoraţie euharistică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More