Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri din Sălaj, concurenți la semimaraton, salvați de jandarmii montani clujeni

0 62

cioban ranit transportat cu ATV-ul de jandarmiDuminică, 31 mai, la ora 19.45, s-a primit o solicitare prin SNUAU 112 din partea unui turist, care a transmis că era în drumeție cu prietena sa în zona pârtiei Buscat (Stațiunea Muntele Băișorii), fără o destinație anume și s-au rătăcit la un moment dat dupa ce au intrat în pădure, nereușind a se mai orienta și a găsi drumul spre pensiunea unde erau cazați.
Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a mobilizat echipajul Postului de Jandarmi Montan Muntele Băișorii pentru căutarea și salvarea celor doi tineri din județul Sălaj.
Jandarmii montani l-au contactat telefonic pe tânărul de 33 de ani și l-au rugat să le indice unde au răsăritul, respectivul apusul, cât și alte indicii menite să-i ajute la găsirea lor.
Jandarmii montani, plecați în acțiunea de salvare cu ATV-ul din dotare, s-au folosit de claxonul vehiculului pentru a fi auzit de turiștii rătăciți, astfel încât să-și dea seama în ce zonă se află.
După aproximativ o oră, cei doi tineri sălăjeni au fost găsiți și conduși în siguranță de echipajul de jandarmi montani până la pensiunea unde aceștia erau cazați.
Cu o zi în urmă, tinerii concuraseră la proba semimaraton Apuseni, desfășurată în zona Stațiunii Muntele Băișorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More