Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri din Sălaj, concurenți la semimaraton, salvați de jandarmii montani clujeni

0 21

cioban ranit transportat cu ATV-ul de jandarmiDuminică, 31 mai, la ora 19.45, s-a primit o solicitare prin SNUAU 112 din partea unui turist, care a transmis că era în drumeție cu prietena sa în zona pârtiei Buscat (Stațiunea Muntele Băișorii), fără o destinație anume și s-au rătăcit la un moment dat dupa ce au intrat în pădure, nereușind a se mai orienta și a găsi drumul spre pensiunea unde erau cazați.
Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a mobilizat echipajul Postului de Jandarmi Montan Muntele Băișorii pentru căutarea și salvarea celor doi tineri din județul Sălaj.
Jandarmii montani l-au contactat telefonic pe tânărul de 33 de ani și l-au rugat să le indice unde au răsăritul, respectivul apusul, cât și alte indicii menite să-i ajute la găsirea lor.
Jandarmii montani, plecați în acțiunea de salvare cu ATV-ul din dotare, s-au folosit de claxonul vehiculului pentru a fi auzit de turiștii rătăciți, astfel încât să-și dea seama în ce zonă se află.
După aproximativ o oră, cei doi tineri sălăjeni au fost găsiți și conduși în siguranță de echipajul de jandarmi montani până la pensiunea unde aceștia erau cazați.
Cu o zi în urmă, tinerii concuraseră la proba semimaraton Apuseni, desfășurată în zona Stațiunii Muntele Băișorii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.