Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tineri teribiliști sancționați de polițiști

0 73

Urmare a difuzării în mass-media a unor imagini cu un grup de şase tineri care s-au deplasat cu două autoturisme pe DJ 161D în apropierea localității Mica din judeţul Cluj, Poliţia municipiului Dej s-a autosesizat. Cei șase tineri au fost identificați de oamenii legii și sancționați contravențional pentru nerespectarea regimului circulaţiei publice, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii dejeni i-au identificat şi depistat pe cei şase tineri, G. Radu de 18 ani, Z. Alexandru de 23 ani, B. Alexandru de 19 ani, F. Florin de 20 ani,C. Andrada-Raluca de 19 ani şi un minor de 17 ani, din Dej, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Cei doi şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea art.148 pct. 8 din Regulamentul de Aplicare a OUG 195/2002 republicată- Se interzice conducătorului de autovehicul să aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia ori să folosească instalaţii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranţă, a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Față de cei patru pasageri s-a luat măsura sancționării contravenționale ca urmare a încălcării prevederilor art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991 republicată- săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice şi nerespectarea art. 36 al.1 din OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice- persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More