Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tinerii antreprenori de la LAPI Dej și-au prezentat azi proiectele micilor lor afaceri – FOTO/VIDEO

0 98

Tinerii antreprenori de la LAPI Dej si-au prezentat azi proiectele micilor lor afaceri (1)

La Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” din Dej a avut loc azi o activitate care a devenit una de tradiție în ultimii ani pentru instituția de învățământ dejeană.

Elevii claselor a X-a și-au prezentat azi proiectele de antreprenoriat, în fața cadrelor didactice, a invitaților și colegilor, iar cei care au evaluat prezentările lor au fost chiar elevii claselor a XI-a, care au participat la un astfel de proiect în anul școlar anterior, iar acum sunt reprezentanți ai cursului opțional ”Competențe în mass-media” de la liceul dejean.

În cadrul activității de azi s-a realizat un concurs de proiecte de afaceri, în urma căruia, cele mai inspirate idei de afacere dar și cele mai bine proiectate și susținute proiecte au fost desemnate câștigătoare. Grupuri de câte trei sau patru elei ai clasei a X-a B au pus la cale înființarea unor firme, societăți comerciale fictive, prin care au încercat să realizeze afaceri. Au fost prezentate ideile care au stat la baza pornirii respectivei afaceri, bugetele folosite, produsele scoase la vânzare, impactul asupra pieței, dar și previziunile economice ale profitului net pe care elevii îl vor realiza din respectiva afacere.

Într-o lume în care tot mai mulți tineri așteaptă să primească totul de-a gata, în care adolescenții sunt mai mult preocupați de vedete, muzică și modă, decât de mediul de afaceri sau realizarea unei afaceri prin forțe proprii, a fost extrem de incitant să vedem tineri care și-au pus mintea la contribuție pentru a crea ei înșiși o afacere, și de a-i vedea cum gândesc să ducă această activitate la profit, cum cred ei că pot să răzbească într-un mediu economic oricum șubred.

Elevii au fost încurajați în demersul lor și de deputatul Cornel Itu, unul dintre puținii oameni care mai sprijină astfel de activități în școala dejeană. Parlamentarul le-a vorbit elevilor despre sprijinul pe care statul îl dă tinerilor întreprinzători și le-a urat succes în parcursul lor de a deveni în viitor oameni de afaceri.

Printre invitații de la evenimentul de azi de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” a fost și Radu Gavrilă, președintele Despărțământului „Dr. Teodor Mihali” al ASTRA Dej, cel care, la finalul activității, a oferit fiecărui elev participant la proiect un exemplar din Monografia Orașului Dej, scrisă de George Mânzat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More