Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tinerii care au absolvit minimum zece clase pot beneficia de ajutor de șomaj

0 232

munca de birou

Tinerii care au împlinit 16 ani şi care au absolvit minimum zece clase vor putea beneficia de indemnizaţii de şomaj, cu condiţia ca aceştia să se prezinte la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă în cel mult 60 de zile de la data absolvirii.

Pentru a primi ajutorul de la stat, absolvenţii trebuie să se înregistreze la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din raza căreia îşi au domiciliul, ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

Ei au nevoie de actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, plus adeverinţa medicală din care să rezulte că sunt apţi de muncă.

Indemnizaţia se ridică la 250 de lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj. Banii se dau pe o perioadă de şase luni.

În cele 60 de zile de la data absolvirii, tinerii beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării – informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More