Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tinerii liberali dejeni au dat naștere unei noi păduri deasupra Torocului – FOTO/VIDEO

0 81

Dacă pentru unii ziua de sâmbătă a reprezentat un bun prilej de a petrece timpul liber în sânul familiei, pentru tinerii liberali dejeni sâmbătă a fost o ocazie numai bună pentru a lăsa ceva în urma lor pentru generațiile care vor urma.

Totul în cadrul unei acțiuni în sprijinul naturii și a mediului înconjurător, într-o după-amiază de sâmbătă petrecută în sânul familiei liberale. Alături de cei din organizația de tineret a PNL Dej au fost și seniorii, în frunte cu viceprimarul Aurelian Mureșan și președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat.

Cu toții au pus mâna pe unelte și au plantat sute de copăcei în zona de deal deasupra Parcului Balnear Toroc, o zonă de teren foarte dificilă nu doar din cauza terenului accidentat, dar și din cauza salinității solului.

După ce au primit instrucțiuni foarte clare din partea specialiștilor cu privire la ceea ce au de făcut, tinerii s-au pus pe treabă și astfel, în decurs de doar câteva ore, o nouă mică pădure a luat naștere în zonă.

Bineînțeles, fiecare copăcel a fost etichetat de către cei care l-au plantat, astfel încât, peste un timp, fiecare să poată urmări cum s-a dezvoltat planta căreia i-au redat viața.

Iar pentru că la sosirea la această acțiune au fost întâmpinați de un peisaj dezolant, plin de sute de deșeuri menajere aruncate în natură de  nesimțiți, câteva participante la această activitate au demarat imediat și o acțiune de ecologizare, adunând în scurt timp zeci de kilograme de gunoaie de pe dealurile din zonă, sacii de deșeuri fiind transportați apoi la containere.

La finalul activității, derulată sun sloganul ”Mai mulți copaci, un aer mai curat”, ca un făcut, natura le-a mulțumit participanților pentru această acțiune și a vărsat primii stropi de ploaie peste copăceii proaspăt plantați.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1110698235659609.1073742216.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More