Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tinerii social-democrați din Dej au donat haine și alimente pentru o familie săracă din Sălătiu – FOTO

0 243

actiune caritabila TSD Dej (1)

Cazul social al unei familii sărace din localitatea Sălătiu, familie compusă din peste 20 de persoane, majoritatea copii, a ajuns și în atenția tinerilor social-democrați din Dej, care au demarat o acțiune umanitară pentru ajutorarea familiei lovită de soartă.

Organizația TSD Dej a colectat haine, alimente, dulciuri și jucării, iar sâmbătă, cu pachetele gata pregătite, tinerii social-democrați s-au deplasat la casa dărăpănată a celor peste 20 de suflete ale familiei.

”Am încercat și noi să venim în ajutorul acestei familii cu mici atenții, hăinuțe, alimente și dulciuri pentru acești copii care au nevoie. Mă bucur enorm că au răspuns pozitiv foarte multe persoane, care ne-au ajutat și au trimis toate aceste lucruri pe care le-am adus acestor copii. Totodată mă bucur că am întâlnit acolo un adevărat cap al familiei, un tată și bunic responsabil, care era în primul rând interesat de starea de sănătate a copiilor și a nepoților lui și de educația acestora. Majoritatea elevilor merg la școală și sunt educați. Vom încerca să îi ajutăm în continuare și sper ca prin această acțiune să atragem atenția autorităților locale și a celor care pot să ajute cu lucruri care, pentru noi, sunt minore, dar pentru aceste familii sunt lucruri foarte mari, care contează și putem, împreună, să îi aducem pe un drum bun și să îi ajutăm să se dezvolte într-o țară europeană, într-o țară modernă”, a declarat președintele TSD Dej, Andrei Bradea.

Bineînțeles, copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de darurile primite, dulciurile și jucăriile aducându-le zâmbetele pe fețe.

„Consider că la genul de acțiuni, cum este cea pe care am realizat-o noi astăzi, ar trebui să participe orice persoană cel puțin o dată în viață. Bucuria pe care ne-a provocat-o reacția unor copii care au primit hăinuțe, fructe și dulciuri – lucruri normale pentru alți copii –  este de nedescris. Am fost profund impresionată nu doar de educația copiilor care mulțumeau și zâmbeau întruna, ci și de demnitatea părinților care ne-au comunicat doleanța de a avea mai mult spațiu pentru a-i crește pe acești copii. De asemenea, mă bucur să constat că în organizație avem tineri precum d-șoara Mădălina Cociș, care ne-a semnalat și s-a implicat în organizarea acestei acțiuni alături de alți colegi, dar mă încântă și spiritul de mobilizare a unui mare număr de persoane care ne-au donat haine și alimente. Îmi doresc ca următoarele acțiuni pe care ni le-am propus să fie cel puțin la fel de reușite din perspectiva ajutorului semenilor noștri, deoarece de sprijinul autorităților locale și a altor persoane publice implicate, cum este d-nul deputat Cornel Itu, suntem deja convinși că va exista în continuare”, a spus Marinela Gujan, secretar general TSD Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More