Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tinerii șoferi par a fi inconștienți. Prinși la volan sub influența alcoolului

0 114

Unele persoane nu par a se gândi la tragediile pe care pot provoca. Este și cazul a trei tineri care s-au urcat la volan sub influența alcoolui. Unul dintre ei a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Cazurile de șoferi depistați la volan sub influența alcoolului sunt în creștere continuă. Astfel în acest weekend trei tineri au fost depistați băuți la volan, pe drumurile clujene. Primul caz a fost depistat la data de 14 octombrie, în jurul orei 05:20, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier. Un tânăr, de 22 de ani, din județul Satu Mare, a fost oprit pe strada Alexandru Vaida Voievod, din Cluj-Napoca, iar polițiștii au constatat că acesta se afla sub influența alcoolului.

Tânărul șofer avea o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. Polițiștii au pornit cercetări pentru infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Un al doilea caz a fost descoperit la data de 15 octombrie, în jurul orei 02:30, tot de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca. Un tânăr șofer, de 24 de ani, din comuna Sânpaul, a fost depistat pe strada Primăverii, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta prezenta o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea și acest șofer a refuzat să fie condus la unitatea medicala pentru prelevarea de probe biologice de sânge.

Al treilea caz, și ultimul, a fost depistat la data de 14 octombrie, în jurul orei 04:30, de către politiștii municipiului Câmpia Turzii, Compartimentul Rutier. Aceștia au prins un tânăr, de 22 de ani, din comuna Tritenii de Jos, care prezenta o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul șofer se afla la volanul unei mașini pe strada George Coșbuc.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More