Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În toamnă demarează proiectul de modernizare a străzilor din Dej – VIDEO

4 44

someseanul-Costan Morar - primar Mun Dej

Primarul Municipiului Dej, Costan Morar, a susținut azi la sediul instituției pe care o conduce o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectul de modernizare a străzilor din municipiu.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesibilității municipiului Dej și a mobilității populației municipiului în vederea stimulării activităților economice durabile.

Obiectivul specific este reabilitarea și modernizarea străzilor urbane (26,523 km) care conectează magistralele municipale cu drumul național ce traversează orașul (străzi de categoria I), zonele funcționale de cele rezidențiale (străzi de categoria a II-a) precum și zonele funcționale și rezidențiale de străzile de legătură sau magistrale (străzi de categoria a III-a), în vederea fluidizării traficului urban, reducerii timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere în punctele de acces către municipiul Dej.

Prin acest proiect, cu o valoare totală de peste 75 de milioane de lei, se vor moderniza străzile: Nicolae Titulescu, Șomcutului, Înfrățirii, Varga Katalina, Valea Codorului, Valea Jichișului, Simion Bărnuțiu, B.P. Hașdeu, Teilor, Ciceului, Solidarității, Veseliei, Petru Maior, Iosef Attila, Liviu Rebreanu, Nichita Stănescu, Traian, Gh. Barițiu, Ion Creangă, Griviței, I.L. Caragiale, Nicolae Iorga și Pinticului.

Potrivit edilului Dejului, plicurile firmelor care s-au înscris la licitație vor fi deschise în zilele următoare, iar din toamnă ar urma să înceapă lucrările, dacă nu vor fi contestații în ceea ce privește licitația. De asemenea, până la finalul anului 2015 acest proiect urmează să fie finalizat.

Tot în cadrul conferinței de presă de azi, primarul a solicitat prin intermediul nostru dejenilor să aibă răbdare până la finalizarea proiectului, știind că o lucrare de o asemenea amploare nu se poate realiza fără blocaje în traficul rutier, drumuri închise și alte probleme care vor afecta activitatea de zi cu zi a dejenilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Nacajel spune

    Doamne-ajuta sa faci odata!Da’sa nu uiti sa te victimizezi,daca nu-ti iese!
    Oameni buni,inca nu aveti strazi asfaltate in Dej,in 2014?Pai,se poate,Nacajel!?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More