Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Toată stima! Un pompier clujean aflat în timpul liber a acordat ajutor medical unui pieton rănit

0 178

Un gest care poate părea firesc, dar care este văzut din ce în ce mai rar în lumea în care trăim, a făcut ca un pompier clujean să fie considerat erou, chiar dacă doar pentru o zi, și asta pentru că deși era în timpul liber a sărit în ajutorul unei persoane rănite, intervenind ca și cum o face mereu și mereu în timpul serviciului.

Plutonierul Ionuț Urzică, subofițer al Detașamentului de Pompieri Cluj-Napoca, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, a fost martorul unui accident de circulație care a avut loc pe strada Alexandru Vaida Voievod din municipiul Cluj-Napoca.

Un pieton a fost rănit de o mașină, suferind o fractură deschisă la membrul superior drept, traumatism toracic și mai multe plăgi.

Ionuț Urzică n-a stat mult pe gânduri și, văzând starea în care se află victima, i-a sărit imediat în ajutor, deși se afla în timpul liber.

Acesta, din proprie inițiativă, a acordat persoanei rănite primul ajutor medical, înaintea sosirii echipajului SMURD, prin aplicarea unui garou la mână, adaptat dintr-un șiret, și menținerea victimei în poziția de siguranță.

Deși aflat în timpul liber, subofițerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferință avea nevoie de ajutor și, prin intervenția sa, a reușit să amelioreze starea de sănătate a victimei, până la sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă SMURD”, spun reprezentanții ISU Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More