Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Toate școlile și grădinițele din Dej, Gherla și Huedin intră în scenariul galben

1 6.598

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ este influențată de evoluția epidemiei de coronavirus, dar și de resurse și infrastructură. Inspectoratul Școlar Județean Cluj a actualizat situația scenariilor unităților de învățământ de la nivelul județului Cluj, în conformitate cu modificările recente din cauza numărului de cazuri pozitive depistate în mai multe unități de învățământ din județ.

Duminică seara, toți directorii unităților de învățământ din orașele Dej, Gherla și Huedin au fost informați că începând de luni, 5 octombrie, toate școlile și grădinițele să adopte scenariul 2 de funcționare, adică cel galben. Asta înseamnă că elevii vor participa la cursuri la școală prin rotație, jumătate fiind prezenți în clase iar cealaltă jumătate făcând cursuri online.

La Dej, face excepție Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, care va trece în scenariul 3, adică cel roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor face cursuri exclusiv online.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, a transmis ISJ Cluj.

La Dej, de exemplu, rata de infectare cu noul tip de coronavirus a depășit 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, situații similare înregistrându-se și în orașele Gherla sau Huedin, ceea ce a determinat Inspectoratul Școlar Județean să ia măsura de a trece toate unitățile de învățământ în scenariul galben, în cazurile în care nu se impune chiar intrarea în scenariul roșu.

Potrivit ultimei raportări transmise de Prefectura Cluj, în județ existau până vineri 61 de elevi infectați cu Covid-19 din 37 unități de învățământ și 18 cadre didactice din 17 unități de învățământ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    61 de copii dintr-un total de câți?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More