Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Toate şcolile și grădinițele din judeţul Cluj intră de săptămâna viitoare în sistem online

0 1.751

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj intră în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus.

”La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sub 40%”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

El a continuat: ”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

 Despre situaţia din Bucureşti, ministrul Educaţiei a afirmat că ”încă suntem departe”. 

”Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 75% grad de ocupare”, a arătat el. 

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online, din cauza cazurilor de COVID-19, dar a ţinut să menţioneze că 108 şcoli din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic. 

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More