Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Toate spitalele din România primesc finanțare pentru cazurile critice

0 46

someseanul-Inaugurare Sectie Neurologie Spital Dej (10)

Toate spitalele din România vor primi finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru cazurile critice, arată o ordonanță de urgenţă a Guvernului adoptată astăzi.

Este vorba despre toate spitalele din România, inclusiv ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Prin OUG adoptată azi, „vor fi finanţate cele mai mari urgenţe medicale – cazurile cronice internate în toate spitalele din România şi nu doar în spitalele regionale de urgenţă şi spitalele judeţene de urgenţă de grad II, aşa cum prevede legislaţia în vigoare la acest moment”.

Cazurile critice ale căror costuri nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate şi pentru care este necesară finanţarea, indiferent de tipul de spital în care sunt internaţi pacienţii, sunt: infarctul miocardic acut, pacienţii internaţi în secţiile de anestezie-terapie intensivă, cazurile pentru care se previne moartea subită de origine cardiacă, trauma, accidentul vascular cerebral.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More