Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tone de zahăr retrase de la comercializare în Regiunea de Nord-Vest a țării

0 350

magazin profi

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor au oprit temporar de la comercializare 16 tone de zahăr din mai multe supermarket-uri din Regiunea de Nord-Vest a țării.

Această măsură a venit ca urmare a descoperirii unor nereguli privind ambalarea produselor. Acțiunea inspectorilor OPC a fost precedată de sesizarea făcută de către un client, care s-a plâns că pachetele de zahăr cumpărate de la Profi nu conțineau cantitatea înscrisă pe etichetă.

Aproape fiecare pungă de zahăr conținea cu câteva grame mai puțin, marja de eroare fiind de 5 grame, dar au fost descoperite pachete de zahăr care conțineau și cu 30 de grame mai puțin.

Doar în Cluj au fost identificate 7,5 tone de zahăr tos cu astfel de probleme și întreaga cantitate a fost scoasă de la comercializare temporar.

Situații similare au fost întâlnite și în județele Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare. În total au fost aplicate sancțiuni în valoare de 120.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru lanțul de supermarketuri Profi din fiecare județ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More