Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tone de zahăr și mii de pachete de țigări de contrabandă confiscate la frontieră

0 66

Polițiștii sătmăreni au descoperit în trafic în Satu Mare o autoutilitară care transporta 4,5 tone de zahăr cu factură falsă din Ungaria. În Maramureș, polițiștii au descoperit două persoane care transportau ilegal colete de țigări din Ucraina.

Vineri, 29 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, împreună cu lucrătorii D.J.A.O.V. Satu Mare, au oprit pentru control, în trafic, pe raza municipiului Satu Mare, o autoutilitară marca Volkswagen LT 46, condusă de către Norbert V., de 31 ani, cu domiciliul în Satu Mare.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei şi a documentelor de transport, oamenii legii au descoperit 92 de saci de zahăr pentru care conducătorul auto a prezentat o factură emisă de către o firmă din Ungaria.

Existând suspiciuni asupra autenticităţii documentelor prezentate, s-a trecut la efectuarea unor verificări, în urma cărora s-a constatat că denumirea firmei care a emis aparent factura nu există, iar codul unic de înregistrare înscris în factură a fost atribuit de către autorităţile maghiare unei alte firme.

Cele 4.580 kg de zahăr, în valoare de 18.400 lei, precum şi autoutilitara au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Azi noapte, în jurul orei 24.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au observat, pe malul râului Tisa, pe direcţia localităţii Bocicoiu Mare, două persoane care transportau mai multe colete voluminoase spre interior.

„Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul S.T.P.F. Maramureş care a acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, s-a luat legătură cu autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea depistării şi reţinerii persoanelor în cauză”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

La faţa locului oamenii legii au descoperit trei colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau 1.440 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 12.800 lei.

În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More