Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Toni Doboş, acuzat de luare de mită în Dosarul „Valiza”

0 108

anton dobos

Fostul președinte al clubului ”U” Cluj, Toni Doboș este suspectat de luare de mită într-un dosar care a disjuns din „Valiza”.

„În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale în dosarul disjuns faţă de Anton Doboș, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La 07.05.2008 urma să se desfășoare etapa a 34-a a Campionatului Național de Fotbal – Liga I. Înainte de această etapă, echipele C.F.R. 1907 Cluj și Steaua București se aflau pe primele două locuri ale clasamentului, în această ordine, la o diferență de un punct una de cealaltă.

Ținând seama de sistemul de punctaj, Steaua ar fi fost propulsată pe primul loc al clasamentului, dacă în ultima etapă, C.F.R. 1907 Cluj termina meciul la egalitate sau pierdea.

În ultima etapă, C.F.R. 1907 Cluj urma să joace cu Universitatea Cluj, iar o victorie a C.F.R. 1907 Cluj în meciul cu Universitatea Cluj ar fi dus la clasarea echipei de fotbal Steaua pe locul 2 al clasamentului, chiar dacă Steaua Bucureşti ar fi câştigat meciul din ultima etapă a campionatului.

Pentru Steaua București, miza meciului din ultima etapă implica interese duble, respectiv de ordin sportiv, care țin de palmaresul fiecărui club de fotbal, precum și de ordin financiar, echipa de pe primul loc având acces în cea mai prestigioasă competiție europeană inter-cluburi și anume în Liga Campionilor Europeni, precum și avantaje financiare de peste 5,5 milioane de euro, reprezentând drepturi financiare acordate de UEFA pentru fiecare echipă calificată în grupele Ligii Campionilor. Alte avantaje materiale s-ar fi putut obține din vânzările de bilete pentru meciurile jucate pe teren propriu și din atragerea unor sponsori importanți.

În aceste condiții, în perioada 04.05.2008-07.05.2008, Becali George, în calitate de acționar al clubului Steaua, i-a contactat, atât direct cât şi prin persoane interpuse, pe membrii conducerii clubului Universitatea Cluj și pe jucătorii de fotbal ai acestei echipe, cărora le-a oferit sume de bani pentru ca echipa să câștige sau să obțină un meci egal cu a C.F.R. 1907 Cluj. Becali George a fost ajutat de două persoane, respectiv de Doboș Anton care a transmis jucătorilor oferta referitoare la suma de 1.700.000 de euro şi Sponte Teia care a transportat banii de la București la Cluj Napoca.

Din probatoriul administrat în prezenta cauză a rezultat că suspectul Doboș Anton ar fi acceptat să îl ajute pe Becali George în sensul de a-i convinge pe fotbaliști, prin prezentarea ofertei, să joace meciul astfel încât să câștige.„, se arată pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție.

foto: citynews.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More