Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Topul celor mai adictive jocuri de pe Facebook

0 1.950

Știm cu toții ce înseamnă Facebook în zilele noastre, iar unul dintre principalele motive ale acestei uriașe explozii de popularitate îl reprezintă atât de adictivele mini-jocuri prezente pe rețeua de socializare numărul 1 în lume.

Rețeaua creată de Mark Zuckerberg dispune de o platformă web și Application Programming Interface (API) excelente, precum și de o documentație complexă, care permite dezvoltatorilor să creeze cu ușurință aplicații personalizate.

Mini-jocurile de pe Facebook sunt, fără doar și poate, foarte distractive, însă ceea ce le face să fie atât de adictive este faptul că ești conectat cu mii de alți utilizatori de Facebook, pasionați de aceleași jocuri ca și tine, al căror progres în nivelurile jocurilor îți este adus la cunoștință mereu, atâta timp cât dorești acest lucru. Cu alte cuvinte, jocurile de tip multi – player pe care le încercai în sufragerie cu prietenii tăi au ajuns la un nou nivel de distracție. Puține lucruri îți pot oferi mai mult ,,entertainment’’ decât dezvoltarea listei de prieteni prin accesarea unor jocuri gratuite.

Potrivit unor materiale publicate pe site-uri precum hongkiat.com sau gamehunters.club, iată care sunt cele mai adictive jocuri de pe Facebook. Măcar să știi la ce să te aștepți înainte ca unul dintre acestea să te ,,prinda’’.

  1.  Farmville – este un flash game centrat pe farmecul vieții la țară, cu peisaje relaxante și personaje simpatice. Jocul beneficiază de o interfață fascinantă, fiind unul din cele mai inovative titluri de pe Facebook. Jucătorii au la dispoziție sute de copaci și recolte, mii de animale și multe alte ,,chestii’’ pentru a-și crea propria fermă.
  2.  Texas Holdem Poker (aplicație dezvoltată de Zynga) – cea mai populară variantă a jocului de poker este jucată de peste 10.000.000 de clienți Facebook în fiecare lună.
  3.  Candy Crush Saga-lansat de celebra companie britanică King pe data de 12 aprilie 2012, continuarea jocului original Candy Crush este jucată săptămânal de peste zece milioane de utilizatori de Facebook ce preferă categoria de jocuri ,,match’’.
  4.  Farm Heroes Saga – dezvoltat de aceeași companie, King, Farm Heroes Saga rămâne unul dintre cele mai adictive joculețe de tip ,,match’’, ce pot fi jucate pe Facebook chiar și la mai mult de 5 ani de la lansare. Jucătorii își unesc forțele cu simpaticii eroi de la Fermă, pentru a face față ratonului Rancid, eroul negativ care fură recoltele și strică terenurile agricole.
  5.  Clash of Clans – creat de o altă companie, Supercell, în august 2012, Clash of Clans este un joc de strategie ,,multiplayer’’ ce a adunat de-a lungul timpului milioane de utilizatori dornici să își construiască propria colonie, în care să-și antreneze trupele sau să atace alți jucători pentru diverse resurse, cu care să își îmbunătățească bazele create.

Dacă datele afișate pe site-urile amintite sunt corecte, putem găsi destul de surprinzătoare apariția în top a jocului Texas Holdem Poker, în condițiile în care ne amintim că Zynga l-a introdus în parteneriat cu bwin.party pe piața de jocuri cu bani reali din Marea Britanie în anul 2013, însă mișcarea nu a avut succesul scontat, astfel încât ideea a fost abandonată în primăvara anului 2015.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More