Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tot ce trebuie să știi despre amicalul România – Spania de pe Cluj Arena

0 457

Federația Română de Fotbal îi informează pe toți suporterii care vor fi prezenți duminică seara pe Cluj Arena cu privire la reguliele de conduită și de acces. Duminică, 27 martie, de la ora 21:45, reprezentativa României va juca un meci amical împotriva selecționatei Spaniei.

Porțile arenei din Cluj Napoca se vor deschide cu două ore înainte de fluierul de start, la ora 19:45.

Întrucât arterele din jurul “Cluj Arena” vor fi supuse, începând cu ora 18:00, unor măsuri de restricționare a traficului rutier aprobate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină la stadion încă de la deschiderea porțilorpentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Reamintim că, la jocul România – Spania, accesul copiilor de orice vârstă în stadionul “Cluj Arena” se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în arenă doar însoțiți de o persoană majoră.

Din motive de securitate, organizatorul recomandă spectatorilor să nu vină la stadion cu bagaje, genți, rucsacuri.

Programul mijloacelor de transport a fost prelungit

Primăria Cluj-Napoca a anunțat astăzi restricțiile de circulație din oraș și că mijloacele de transport în comun vor circula până după miezul nopții pentru a-i încuraja pe spectatori să nu vină la meci cu mașina personală.

Duminică, 27 martie 2016, cu ocazia partidei amicale de fotbal România – Spania, care se va desfășura la Stadionul Cluj Arena, între orele 18:00 și 23:45, vor fi impuse restricții de circulație pentru buna desfășurare a acestui eveniment, astfel:

– închiderea circulației rutiere pe Aleea Stadion, străzile George Coșbuc, Cardinal Iuliu Hossu (de la intersecția cu strada Mihai Eminescu, până la intersecția cu strada George Coșbuc) și Splaiul Independenței (de la Podul Garibaldi, până la Podul Napoca);

Compania de Transport Public va suplimenta autovehiculele duminică, de la ora 18:00, până luni ora 00:30, astfel încât clujenii să utilizeze mijloacele de transport în comun și nu mașinile personale pentru a se deplasa la Cluj Arena.

Din cauza restricțiilor de circulație impuse în zona Cluj Arena, începând de la ora 18:00 liniile 30, 101 (curse efectuate cu autobuze) și M 26 vor circula pe trasee deviate, după cum urmează: – linia 30: B-dul 1 Dec. 1918 – Fântânele – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Dragalina – P-ța M. Viteazul – Cuza Voda – 21 Decembrie 1989 – A. Vlaicu; – linia 101 (autobuz): Bucium – Primăverii – Spl. Independenței – P-ța 14 Iulie – O. Goga – Dragali

După terminarea meciului, călătorii se vor putea îmbarca, după cum urmează, în stațiile: – liniile 6 și 25 – spre Mănăștur: stațiile Spitalul de Copii, Fabrica de Bere ;

– liniile 6 și 25 – spre Mărăști: stațiile Agronomia, Calea Moților;

– linia 9 – ambele sensuri: Spitalul de Copii;

– linia 46 – spre Zorilor: P-ța M. Viteazul (zona cinema ”Florin Piersic”);

– linia 101 – spre Mănăștur: Sala Sporturilor, iar spre P-ța Gării: Uzinei Electrice.

Ca și parcări alternative, se vor putea folosi cele de pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, parcarea Sălii Polivalente (cu acces doar de pe strada Uzinei Electrice) și parkingul Primăriei. Parcarea de la Cluj Arena va fi rezervată doar pentru cei care au Acces Pass pentru meciul de fotbal, iar intrarea se va face doar de pe Splaiul Independenței, intersecție cu strada Uzinei Electrice și cu Pod Garibaldi.

Începând cu ora 19:45, odată cu deschiderea porților, între esplanada dintre stadion și Sala Polivalentă, sponsorii Echipei Naționale au pregătit diverse activități și concursuri cu premii surpriză pentru suporterii prezenți la meciul România – Spania.

IPJ Cluj, prezent în teren cu efective mărite

Circa 200 de poliţişti clujeni vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, fluidizarea traficului rutier şi preîntâmpinarea faptelor antisociale, în contextul desfăşurării meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Spaniei la Cluj-Napoca.  

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj vor desfăşura activităţi specifice pentru desfăşurarea în bune condiţii a meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Spaniei, eveniment care se va desfăşura duminică, 27 martie a.c., la Cluj-Napoca.

Astfel, circa 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum şi de la alte structuri, vor acţiona în zona de desfăşurare a manifestării publice, pentru prevenirea şi combaterea în timp real a activităţilor ilicite.

În misiuni vor fi angrenați și câini polițiști. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, vor fi sprijinite de echipe chinotehnice din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Poliţiştii rutieri vor lua măsuri de fluidizare a traficului rutier în zona adiacentă stadionului şi pe principalele artere de circulaţie ce converg spre stadion.

Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie, semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră, iar conducătorilor auto să parcheze doar în locurile special amenajate.

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More