Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Totul despre Eurovision 2018!

1 201

Anul acesta, tonul muzicii se va da din Lisabona, acolo unde va fi organizată cea de-a 63-a ediție a Eurovision Song Contest. Cei care vor reprezenta România sunt cei de la formația The Humans, care au câștigat preselecția muzicală cu piesa “Goodbye”.

Pe 8 și 10 mai, în capitala Portugaliei, Lisabona, va răsuna muzica din întreaga lume. Patruzeci de țări s-au înscris să participe la unul dintre cele mai apreciate concursuri muzicale din lume. Este pentru prima oară când această competiție este găzduită de țara portugheză. Portugalia a câștigat anul trecut, la Kiev, cu cântărețul Salvador Sobral, ce a interpretat piesa “Amar Pelos Dois”. Așa că Lisabona a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru un așa mare eveniment pe meleagurile sale. Evenimentul va avea loc la Altice Arena, iar jurnaliștii din această țară deja fac liste pentru turiști cu ceea ce ar trebui să viziteze în orașul lor: de la “Oceanario de Lisboa”, care a fost declarat cel mai frumos oceanariu din lume, până la “Pavilhao de Conhecimento”, un loc unde știința se trezește la viață și care găzduiește o grămadă de expoziții și activități.

Portugalia are într-adevăr multe de arătat și a devenit o destinație turistică extrem de apreciată. Și limba portugheză a ajuns să fie una atrăgătoare pentru tineri, dornici să o învețe. Aflați însă că nu numai în Portugalia vă puteți folosi de ea. Limba portugheză se mai vorbește și în mult cunoscuta Brazilia, în Guinea Bissau, teritoriu ce a fost sub stăpânirea Imperiului Portughez, în insula Capului Verde, în Mozambic și în Angola, pe care le găsim în Africa. În Asia, singurul teritoriu unde vom putea auzi încă “Obrigado” și “Bom dia” este Macau, regiune din sudul Chinei ce a fost o colonie portugheză din 1550 până în 1990, deci cultura portugheză încă este adânc înrădăcinată în populație. În prezent, Macau este cunoscut și pentru viața de noapte și cazinourile care găzduiesc turnee PokerStars, i se mai spune și “Las Vegas-ul Asiei”.

Salvador and Luísa Sobral at the Eurovision 2017 Winner’s Press Conference

Revenind la Eurovision, portughezii se declară pregătiți pentru un eveniment așa de important în capitala lor. Cine va reprezenta însă Portugalia la ea acasă, anul acesta? Claudia Pascoal este numele ei și va urca pe scena din țara ei natală pentru a interpreta piesa „O Jardim”. Fiind țara-gazdă, Portugala este direct calificată în finala din 12 mai. Dintre cele 43 de țări participante, mai sunt câteva care încă nu și-au ales concurentul final, însă marea majoritatea deja știe pe cine mizează. Din Danemarca, va veni Rasmussem ce va interpreta piesa “Higher Ground”. Din Londra, va veni cântăreața SuRie, cu piesa “Storm”. Nu va fi pentru prima oară când aceasta va urca pe scena Eurovision, a mai cântat acolo de două ori: prima oară, ca backing vocals pentru cântărețul belgian Loic Nottet, în 2015; iar a doua oară, SuRie a fost directorul muzical pentru “City Lights”, piesa lui Blanche, reprezentanta Belgiei în 2017. Pentru Spania, vor cânta Alfred și Amaia, iar din Moldova va veni formația DoReDos.

Și România și-a ales reprezentantul pe 25 februarie, într-o competiție televizată pe TVR 1. Deși Alexia și Matei, dar și Feli Donose au avut voturi foarte multe pentru piesele “Walking on Water” și “Bună de iubit”, trupa The Humans a fost preferata publicului. Se pare că piesa “Goodbye” a fost aleasă ca fiind potrivită pentru așa un concurs internațional. Formația a fost înființată acum un an, iar melodia a fost compusă de trei dintre membrii trupei: Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei. Cristina Caramarcu nu este străină de concursuri muzicale, aceasta a mai participat în urmă cu doi ani la “Vocea României”, însă Smiley a ales să o elimine. Piesa “Goodbye” a strâns 3277 de voturi în seara preselecției. Nu le dorim decât succes românilor noștri și să vedem melodia pe primul loc în clasament în seara de 12 mai 2018, la Lisabona.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. anonim spune

    va fi o experienta frumoasa! intr-o tara exotica! ceva nemaintalnit pana acum la acest concurs!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More