Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tradiții de iarnă la Grădinița Căsuța Fermecată din Gherla – GALERIE FOTO

0 139

Săptămâna aceasta a fost sărbătoare mare la grădinița ,,Căsuța Fermecată”, deoarece copiii și părinții de la grupele maghiare au sărbătorit ,,Farsang”-ul, o sărbătoare cu caracter de carnaval și o tradiție străveche de alungare a iernii.

Pe parcursul acestei săptămâni preșcolarii grupei „Jópajtások” au descoperit semnificația sărbătorii ,,Farsang”-ului, obiceiurile și tradițiile legate de această sărbătoare, au confecționat măști și diverse obiecte sunătoare cu ajutorul cărora să alunge iarna.

Săptămâna s-a încheiat joi cu tradiționalul bal mascat sub genericul ,,Este Farsang, hai la bal”, când toți copiii și părinții grupei s-au costumat în diverse personaje și s-au distrat în sala festivă a grădiniței.

Balul mascat a debutat cu parada măștilor/ costumelor după care a urmat o serie de jocuri distractive împreună cu părinții, concursuri hazlii, dans (îndrumat de instructorul de dans Sipos Martin Olimpiu) și jocuri muzicale. De la carnaval nu a lipsit nici tradiționala gogoașă de Farsang.

Această activitate extracurriculară a fost organizată de educatoarele grupei Jopajtások Hideg Magda și Sipos Erzsébet, și alături de preșcolari și părinții acestora au participat Danko A. Aurelia, directorul grădiniței ,,Căsuța Fermecată” și intructorul de dans Sipos Martin Olimpiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More