Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor

0 65

trafic ninsoare zapada masini

Traficul rutier se desfăşoară însă în condiţii de iarnă în toate zonele din ţară, pe numeroase drumuri naționale carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunţa marţi dimineaţă că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile.

Traficul rutier se desfăşoară însă în condiţii de iarnă în toate zonele din ţară, pe numeroase drumuri naționale carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant ce atinge 2 – 3 centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt DN7 Milcoiu (Vâlcea) – limita cu județul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgășani – Băile Olănești (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budești (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limită județul Argeș, DN67C Novaci – Rânca (județul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraș-Severin), DN12C în zona Lacu Roșu (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Toplița (Harghita), DN21 și DN23 în județul Brăila, DN2A, DN2C, DN21 și DN21A în județul Ialomița, DN22A, DN22F în județul Tulcea.

Lucrătorii de la drumuri acționează cu materiale antiderapante. Având în vedere atenționarea meteorologică de vreme nefavorabilă (cod galben), valabilă până în această seară la ora 22.00, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), politiştii recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Este, de asemenea, absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More