Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic de droguri în Dej: DJ Milu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Fratele lui condamnat cu executare

0 1.449

DJ-ul dejean Emil Engheș, cunoscut sub numele de DJ Milu, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.

Curtea de Apel Cluj a decis luni, 25 iunie, condamnarea celor doi frați Engheș, acuzați de trafic de droguri. Potrivit deciziei definitive a instanței clujene, DJ-ul dejean a primit pedeapsă la închisoare cu suspendare, însă fratele acestuia va ajunge după gratii.

”Solutia pe scurt: I. În baza art.421 pct.2.lit.a C.pr.pen. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi inculpatul E.E. împotriva sentinţei penale nr.34 din 2 mai 2018 pronunţată de Tribunalul Sălaj în dosar nr.225/84/2018 pe care o desfiinţează, în parte, cu privire la cuantumul pedepselor principale aplicate inculpaţilor apelanţi şi, a modalităţii de executare a pedepsei ( în cazul inculpatului Engheș Emil).

Pronunţând o nouă hotărâre, în aceste limite:

I. Înlătură circumstanţele atenuante prev. de art.75 alin.2 lit. b) C.pen. şi dispoz. 76 al.1 C.p., reţinute în favoarea inculpatului Engheș Florin şi, majorează pedepsele principale aplicate acestuia: – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 396 al.10 C.p.p. – 2 infracţiuni – de la câte 1 an închisoare, la câte 1 an şi 4 luni închisoare; – pentru săvârşirea – în forma participaţiei improprii – a infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept prev. de art. 52 alin. 1 și 3 C.p. rap la art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 396 al.10 C.p.p., – 3 infracţiuni – de la câte 1 an şi 4 luni închisoare, la câte 2 ani închisoare.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea ( 2 ani, 2 ani, 1 an şi 4 luni, 1 an şi 4 luni) , urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani 2 ( două ) luni şi 20 (două zeci) zile închisoare cu executare în regim de detenţie. În baza art.72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii şi arestării preventive, de la data de 15.01.2018 la zi.

II. Înlătură circumstanţele atenuante prev. de art.75 alin.2 lit. b) C.pen. şi dispoz. 76 al.1 C.p., reţinute în favoarea inculpatului Engheș Emil şi, majorează pedepsele principale aplicate acestuia: – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art.15 din Legea nr.143/2000 şi art. 396 al.10 C.p.p. – 2 infracţiuni – de la câte 6 luni închisoare, la câte 8 luni închisoare; Menţine pedepsele închisorii de 1 an , 1 an şi 4 luni, 1 an şi 4 luni – aplicate inculpatului pentru săvârşirea – în forma participaţiei improprii – a infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept prev. de art. 52 alin. 1 ?i 3 C.p. rap la art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 396 al.10 C.p.p., – 3 infracţiuni.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele nou aplicate prin prezenta cu pedepsele aplicate de prima instanţă şi menţinute prin prezenta, în pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea (1 an şi 4 luni, 1 an, 8 luni, 8 luni) , urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ( doi) ani 6 ( şase ) luni şi 20 (două zeci) zile închisoare. În baza art.72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 02.11.2017 la zi. În baza art. 91-92 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 4 ani.

În baza art.93 alin.1 C.pen. dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj la datele fixate de acesta; – să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art.93 alin.2 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.2 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile, în cadrul Primăriei comunei Gâlgău sau la una din parohiile de pe raza comunei. Supravegherea executării obligaţiilor şi măsurilor stabilite de instanţă se va face de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, căruia i se vor comunica datele prev. la art.93 alin.1 C.pen., mai sus menţionate. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoz. art.96 C.pen. privind cazurile de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei. Înlătură pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi d Cod penal. Menţine restul dispoziţiilor hotărârii apelate.

II. În baza art.421 pct.1.lit.b C.pr.pen. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Engheș Florin împotriva aceleaşi sentinţe penale. În baza art.275 alin.2,3 C.pr.pen. obligă inculpatul apelant E.F. să plătească 400 lei, cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel rămânând în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 25 iunie 2018.
Document: Hotarâre  823/2018  25.06.2018.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More