Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic de droguri la Dej. DJ Milu primea prin colet poștal, de la fiul său, drogurile cultivate de fratele lui în Spania

0 5.549

Ancheta care îl privește pe dejeanul Emil Engheș, cunoscut sub porecla de DJ Milu, cu privire la trafic de droguri, s-a extins și asupra familiei acestuia. Potrivit anchetatorilor, DJ Milu a primit drogurile prin colet poștal, trimis de către fiul lui din Spania, după ce fratele DJ-ului dejean le cultivase în Spania.

Procurorii DIICOT Sălaj au extins cercetările în cazul bărbatului de 44 de ani din Dej, prins în toamna anului trecut după ce a ridicat un colet poștal care conține un kilogram de droguri.

În 3 noiembrie 2017, Emil Engheș (DJ Milu) a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet din Spania, care conținea droguri de risc. Drogurile erau ascunse în două boxe audio.

flagrant trafic droguri cannabis barbat dejAnchetatorii sălăjeni au extins cercetările în acest an, pentru a merge pe filiera drogurilor, ajungând astfel la fratele celui reținut. S-a descoperit astfel că Florin Engheș (foto dreapta) ”cultiva cannabis în Spania, iar pe parcursul anului 2017 a cultivat cantitatea de două kilograme de cannabis. Un kilogram de cannabis a fost trimis în februarie 2017, printr-o firmă de curierat, din Spania în România. De această dată drogurile au fost ascunse în mai multe cutii de biscuiți, care au ajuns în România, au fost preluate de Emil Engheș și ulterior expediate tot printr-o firmă de curierat în Anglia. La un control al poliției din Austria, s-au desfăcut coletele ce erau destinate pentru Anglia și a fost descoperită cantitatea de un kilogram de cannabis. Dosarul din Austria a fost preluat de DIICOT Sălaj, procuror de caz fiind Dan Budușan”, informează publicația Graiul Sălajului.

După aproape nouă luni, la începutul lui noiembrie 2017, Florin Engheș a pregătit un nou colet cu droguri pentru fratele său din România, coletul conținând celălalt kilogram de cannabis. Acesta a fost expediat către România de către fiul DJ-ului dejean, Codrin Ștefan Engheș, care a trimis coletul din Spania în România pentru a fi ridicat de Emil Engheș.

”Din anchetă a rezultat că Engheș Codrin Ștefan este persoana care a trimis drogurile din Spania în luna noiembrie, când a fost prins Engheș Emil cu un kilogram de droguri ascunse într-o boxă audio”, mai arată sursa citată.

Acesta a fost prins în flagrant cu drogurile pe raza localității Bârsăul Mare, comuna Gâlgău, din județul Sălaj.

Florin Engheș a fost audiat azi la sediul DIICOT Sălaj, fiind prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trafic de droguri, însă instanța a decis să fie plasat în arest la domiciliu pentru aceeași perioadă de timp.

Cât despre fratele acestuia, Emil Engheș, DJ-ul din Dej se află în continuare în Centrul de arest preventiv al IPJ Sălaj.

Potrivit anchetatorilor, Emil Engheș ar fi intenționat să vândă kilogramul de cannabis primit de la fratele său, pe raza județelor Sălaj și Cluj, cu prețuri cuprinse între 40 și 60 de lei gramul. Acesta ar fi obținut astfel aproximativ 10.000 de euro pentru kilogramul de droguri.

ACTUALIZARE:

Avocatul celor doi frați, Emil și Florin Engheș, Tudor Zileriu, a declarat pentru Someșeanul.ro că ancheta procurorilor îi privește doar pe cei doi, nu și pe Codrin Ștefan Angheș, fiul primului frate anchetat, despre care procurorii spun că ar fi expediat din Spania cel de-al doilea colet cu droguri, în luna noiembrie 2017.

În dosarul 10D/P/2017 aflat pe rolul DIICOT BT Sălaj se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art.3 din Legea nr.143/2000 . In cursul zilei de 15.01.2018 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a respins propunerea DIICOT BT Sălaj de arestare preventivă a numitului Engheș Emil (n.r. Florin) și a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. În dosar nu există alte persoane cercetate, coletele au fost trimise din Spania prin intermediul unei firme de curierat, ulterior ajunse în România acestea au fost expediate în Anglia. Destinația coletelor era Anglia, drogurile nu urmau să fie comercializate în România și nici în Anglia, este vorba de droguri pentru consum propriu”, precizează avocatul Tudor Zileriu pentru publicația noastră.

 Chiar dacă în declarația sa, pe care ne-a transmis-o prin email și am redat-o, avocatul celor doi încurcă clienții, fiind vorba despre Florin Engheș că a fost plasat în arest domiciliu pentru 30 de zile, și nu despre Emil Engheș (care este în continuare arestat preventiv), Tudor Zileriu nu lămurește și implicarea copilului minor, despre care ne-a declarat telefonic că nu el este cel care a expediat coletul în luna februarie. Totuși, potrivit anchetatorilor, copilul ar fi fost cel care a expediat cel de-al doilea colet, în luna noiembrie 2017.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More