Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic de droguri și consultanță privind administrarea substanțelor, într-o sală de fitness din Cluj

0 734

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciului Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, au pus în aplicare 13 mandate de  percheziție domiciliară în județul Cluj,  la locuințele și sediile unor societăți comerciale folosite de membrii grupului infracțional, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc,  trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum și trafic de droguri de mare risc.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate peste 16 kilograme de substanță albă pulverulentă, 5 recipiente gradate din sticlă si pâlnii din plastic destinate producerii substanțelor dopante și 15 recipiente de mari dimensiuni ce conțin substanțe lichide despre care exista bănuiala rezonabilă că ar fi fost folosite pentru producerea de  substanțe dopante ori psihoactive.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11.146 de comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole și sticluțe ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, o fiolă FENTANIL, 2 fiole KETAMINA, 2 pliculețe din material plastic având în interior o substanță pulverulentă, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartușe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piață de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux,  39.678 de lei, 32.580 de euro și 500 de dolari americani, precum și alte mijloace de probă.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la începutul anului 2023, persoanele cercetate ar fi constituit, în municipiul Cluj – Napoca, un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanțe dopante cu grad de mare risc, în schimbul unor sume importante de bani.

Anchetatorii au reţinut cinci inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de substanţe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum şi trafic de droguri de mare risc.

De asemenea, a fost descoperită o locaţie care a fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanţelor dopante.

Ulterior, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a unui inculpat şi măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi patru. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More