Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic în condiţii de iarnă în Maramureș – 85 cm, stratul de zăpadă la munte

0 831

Pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale se circulă în condiţii de iarnă, iar în Munţii Rodnei stratul de zăpadă a ajuns la 85 cm, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„A nins slab în cursul nopţii în zona montană. În zonele joase precipitaţiile au fost mixte Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed, cu excepţia DN18, în Pasul Gutâi, între km 25 şi km 35 respectiv în Pasul Prislop, unde intre km 156 şi km 181 se găseşte pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu opt utilaje şi au împrăştiat 43 tone de material antiderapant pe DN18 şi DN19” a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, continuă să ningă în zonele joase din judeţul Maramureş, iar vizibilitatea în trafic este sub 100 de metri.

„Cerul este acoperit şi cad precipitaţii mixte, lapoviţă şi ninsoare in zonele joase. Ninge în zonele de deal şi de munte. Vizibilitatea în trafic este redusă, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 şi km 175. Ceaţa este prezentă şi în zonele joase. Vântul suflă în zona înaltă de munte cu 50 km/h. Pe toate drumurile
se acţionează cu utilaje şi material antiderapant” a mai adăugat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă în Munţii Rodnei, măsura, joi dimineaţă, 85 cm şi continua să ningă.

„Stratul de zăpadă măsura până la 85 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei, 6 cm în Baia Borşa, 3 cm în Poiana Borşa şi Leordina, 2 cm la Sighetu Marmaţiei, pe Valea Vaserului şi la Săcel, 1 cm la Valea Vişeului şi Mara” a spus Dan Bucă.

De asemenea, cea mai scăzută temperatură a fost joi dimineaţă, minus 7 grade Celsius la staţia meteo Iezer, -4 grade în Pasul Prislop, -3 grade în Pasul Gutâi, -2 grade la Ocna Şugatag, -1 grad la Sighetu Marmaţiei, Borşa şi Cavnic, 0 grade în Baia Mare şi Baia Sprie.

Totodată, CJSU Maramureş recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile şi să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More