Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic infernal, aglomerație, nervi și înjurături. Așa a fost Vinerea Mare la Dej – FOTO

0 408

Dacă zilele trecute zonele centrelor comerciale din Dej erau încă ocolite de consumatori, azi cu toții au ieșit la cumpărături. Nu doar dejenii, ci și multe persoane venite din comunele învecinate, pentru a-și cumpăra cele necesare de sărbători.

S-a ajuns astfel, ca un traseu pe care în mod normal îl parcurgi la Dej cu mașina în 5 minute să dureze peste o jumătate de oră. Asta dacă ai avut noroc să nu fie complet blocată strada de o mașină parcată aiurea.

Pe Dealul Florilor, în zona marilor magazine, locurile de parcare sunt insuficiente și într-o banală zi de duminică din luna februarie. Ce să mai spunem de parcări libere în sfânta vinere mare? Azi n-a fost loc nici măcar să treci pe trotuar cu un cărucior pentru copii, iar la intrarea în magazine oamenii stăteau la coadă ca să prindă un cărucior sau un coș pentru cumpărături, înainte de a pătrunde printre rafturi.

Bineînțeles, în stilul caracteristic al dejeanului, toate trotuarele și sensurile giratorii au fost năvălite de mașini, unii șoferi dând impresia că vor chiar să intre cu autoturismul printre rafturile magazinelor și că nu se gândesc nici în ruptul capului să parcheze mașina oleacă mai încolo, la 100 de metri de magazin.

Bineînțeles, mulți dintre dejeni sau cei veniți din alte părți nu s-au gândit nici măcar o clipă că ar putea să se deplaseze la cumpărături cu autobuzul, sau pe jos. Asta deși unii stau la doar câteva sute de metri de magazinele pe care le-au vizitat azi. Oricum, chiar și cu mijloacele de transport în comun a fost haos azi, stațiile de autobuz fiind pline, iar autobuzele blocate în trafic prin coloane uriașe, mult în afara programului de circulație stabilit.

Aceeași a fost situația și în centrul orașului, unde populația a dat năvală încă de dimineață. Astfel polițiștii locali și cei de la Poliția Municipiului Dej au fost nevoiți să iasă în intersecții și să dirijeze circulația. Pentru că sutele de pietoni care traversau străzile în șir indian, tot câte unul la 10 secunde, făceau ca la trecerile de pietoni nesemaforizate cozile de mașini să depășească celelalte intersecții.

S-a ajuns astfel ca pe la ora 13, o coloană de mașini să se întindă de pe strada 1 Mai, din zona Spitalului Municipal, până spre sensul giratoriu de la Judecătorie și la podul de la Someș, unde se intersecta cu uriașa coloană de mașini care se întindea de la gară, continuând coada de mașini până aproape Urișor. Pe celălalt sens de mers, am stat în coloană aproape o jumătate de oră de la podul de peste Someș și până aproape de Arta, pentru ca apoi aglomerația să blocheze tot la cele două magazine Profi. Și altă jumătate de oră s-a scurs până am ajuns în vârful dealului, cum s-ar spune.

Am petrecut azi, în trafic, în mașină, aproape 3 ore și asta fără să opresc motorul. Și e abia jumătatea zilei. Și mă gândesc cu groază că foarte mulți dejeni aleg să iasă după-amiaza sau seara la cumpărături, ca să evite aglomerația din miezul zilei.

Rămâne de văzut cum va fi traficul în Sâmbăta Mare, pentru că azi ne-am lămurit cum stă treaba.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More