Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic îngreunat de ceață în județul Cluj

0 74

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că în judeţul Cluj, pe DN1 și pe autostrada A3, traficul rutier se desfășoară greoi, în condiții de ceață.

Potrivit avertizării, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 metri. La fel şi pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca, dar şi pe autostrada A3, în zona Turda.

Polițiștii clujeni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în condiții de ploaie spațiul de frânare crește substanțial.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, polițiștii clujeni recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Pe timpul deplasării, polițiștii recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Totodată, polițiștii clujeni recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More